HRVATSKA SENZACIJA

Vjerovali ili ne, ovo je nekada bila osnovna škola. Danas se ova ljepotica prodaje, evo i cijene

 Eurovilla
U mjestu postoji legenda da je neko vrijeme kuća škole, koja se s vremenom prenamijenila, pripadala nekoj talijanskoj princezi

U pitoresknom malom mjestu kod Vižinade u Istri sa 37 stanovnika nekoć je davno postojala osnovna škola do petog razreda. Sagrađena je 1921. godine i navodno je izvorno bila u art deco stilu. Nešto više od dvadeset godina je bila škola, prvo talijanska, zatim hrvatska, a poslije ju je kupila jedna bogata talijanska obitelj.

Štoviše, u mjestu postoji legenda da je neko vrijeme kuća, koja se s vremenom prenamijenila, pripadala nekoj talijanskoj princezi, ali tu nam priču nitko nije mogao ozbiljno potvrditi.

Nekadašnju školu je prije tri godine kupio jedan mladi gospodin iz Njemačke. Renovirao ju je sam, ulagao je, kako čujemo, puno ljubavi i truda. No sad se ta kamena kuća čija je obnova završila ove godine i preuređena je u vilu našla na tržištu nekretnina. Prodaje se u poznatoj agenciji Eurovilla po cijeni od 1,5 milijuna eura. Oni su nam izdvojili ovaj objekt kao posebnost u svojoj ponudi, nešto što se ne nalazi svakodnevno na tržištu nekretninama, zbog svoje povijesne priče.

image
Eurovilla
image
Eurovilla

Renovirana vila je prizemnica od 454 m2, s velikom open space kuhinjom, blagovaonom i dnevnim boravkom s izlazom na terasu. Svih pet spavaćih soba imaju svoju vlastitu kupaonicu, također jedan gostinjski toalet. Vila sadrži wellness prostor u podrumu s finskom saunom, sobom za opuštanje i tušem. Na ovoj razini se nalazi i praonica rublja. Imanje je ograđeno, a važan dio je grijani bazen veličine 52 m2.

Održavana okućnica veličine 1.370 m2 okružuje vilu uz predivan pogled na maslinike i poznate vinograde. Nalazi u blizini poznatih vinarija, kao što je Vinarija Rossi.

image
agencija
image
agencija

U Istri se trenutno prodaju mnoge vile, što stvara i veliku konkurenciju među kupcima koji su uglavnom iz inozemstva.

- S obzirom na veliku ponudu nekretnina na području Istre u našoj agenciji i dalje svjedočimo jakom interesu, iako se ne može zanemariti činjenica da je interes ipak manji nego protekle dvije godine. Tome doprinosi kriza koja je već dosta zahvatila susjedne zemlje iz kojih su najčešće kupci takvih nekretnina. Kod vila se najviše traže one s bazenima i s najmanje četiri spavaće sobe i u cjenovnom rangu do 550 000 - 1 000 000 eura - kaže Sergio Serdarušić, direktor agencije Eurovilla, te dodaje da stranci vile najviše kupuju za investiciju, odnosno rentanje.

image
agencija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:31