NISKE CIJENE

'Za jako mali novac možete uživati u - Dubrovniku!'

 Nikša Duper / EPH
Britanci objavili popis najjeftinijih europskih destinacija

Jedne od najčitanijih britanskih dnevnih novina, Daily Mail, objavili su veliki pregled najpovoljnijih destinacija za putovanje ovog proljeća. Uz mnoge poznate europske gradove na popisu se našao i Dubrovnik.

Prema istraživanju tvrtke Post Office Travel Money najjeftinije destinacije za proljetne praznike ove godine su gradovi istočne Europe, piše Daily Mail, a na samom se vrhu našla Varšava u Poljskoj. S procjenjenih 113 funti što uključuje hranu, dvije noći u hotelu s tri zvjezdice, razgledavanje znamenitosti i prijevoz, tri puta je jeftiniji od najskupljeg europskog grada - Stockholma.

Istraživanje je uzelo u obzir cijene aerodromskih taksi, prepaid kartice, autobuse za razgledavanje, turističke atrakcije, muzeje i galerije za svaku od deset lokacija, a preglednu infografiku možete pronaći na ovom linku .

Na drugom se mjestu našao Vilnius, glavni grad Litve, sa 115 funti troška, a na trećem Budimpešta gdje bi Britanci po izračunu potrošili najmanje 123 funte. Četvrto mjesto zauzela je latvijska Riga sa 132 funte troška, a peto poljski Krakow gdje će putovanje u prosjeku stajati 133 funte.

Premda je nama to pomalo neobično, obzirom da za hrvatski budžet izlet u Dubrovnik nije jeftin, Dubrovnik se smjestio na sedmo mjesto najjeftinijih destinacija za putovanje 2016. Zahvaljujući činjenici da hoteli s tri zvjezdice stoje u prosjeku za dvije osobe 41 funtu za dvije noći.

Andrew Brown iz Post Officea rekao je: ‘Zbog ovogodišnjeg skoka cijena ljudi bi definitivno trebali razmisliti i napraviti računicu te provjeriti i cijene koje možda inače ne provjeravaju - hranu, piće i turističke znamenitosti. Na to se na koncu najviše troši. Naše je istraživanje otkrilo velike razlike u cijenama među gradovima.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:54