ZLA KOB NOVIH FOSILA

Rajko Dujmić: Prerani odlasci članova vezani su uz NEVJEROJATNE DATUME... vjerujem da se ne radi o slučajnosti nego o PORUCI

 Tomislav Krišto/CROPIX

Sanja Doležal zauvijek će pamtiti 49. rođendan kao najžalosniji dan u svom životu jer se morala oprostiti od ljubljenog supruga Nenada Šarića Brade koji je nenadano preminuo .

Dva dana nakon pokopa pjevačica i TV voditeljica otputovala je s djecom, Lukom (17) i Leom (15) u vikendicu u Donji Zvečaj na Mrežnici, gdje je 3. svibnja Nenad doživio moždani udar, kako bi u tišini netaknute prirode, okružena svojim najmilijima sabrala misli, oporavila se od obiteljske tragedije i odlučila u kojem smjeru će se dalje odvijati njezina karijera koju je 25 godina dijelila sa suprugom, bubnjarom Novih fosila.

Ostala dostojanstvena

- Divim se Sanji s koliko se hrabrosti i dostojanstva pozdravila s Bradom i kako je izdržala sve te stotine ljudi koji su joj dolazili izraziti sućut na krematoriju zagrebačkog Mirogoja. Više od devet sati stajala je na nogama, a samo nas nekoliko zna kako se osjećala. Izdržala je taj dan kao Ivana Orleanska. Izudarana po duši, u mislima na nekom drugom mjestu - kaže Rajko Dumić.

Otkad je Brada preminuo, ovaj utemeljitelj grupe i skladatelj svih legendarnih hitova Novih fosila stalno razmišlja koliko sudbine i slučajnosti ima u preranim odlascima dosadašnjih članova. Prvi bubnjar i utemeljitelj grupe Slobodan Momčilović Moka preminuo je 7. kolovoza 1984. na Rajkov rođendan. Nenad Šarić Brada pokopan je na rođendan svoje supruge.

- Stalno se pitam jesu li datumi odlaska tih članova naše glazbene obitelji baš slučajnost? Teško mi je u to povjerovati. Sudbina nam time nešto poručuje - kaže potreseni Dujmić.

- Nenad i ja imali smo poseban odnos. Zajedno smo dogovarali programe, planirali nastupe, pripremali snimke. Uvijek je bio sa mnom u studiju kad sam smišljao nove pjesme. Ja sam sa svijetom komunicirao glazbom, a Nenad je bio naša riječ prema javnosti. Bio je pravi član moje obitelji, jer ja nemam više nikoga. Sin Tin, iz prvog braka s Vesnom Srečković, opet me napustio i vratio se živjeti u Španjolsku gdje je proveo djetinjstvo s majkom i očuhom. Uz Snježanu, moju dragu sadašnju suprugu, od obitelji su mi ostali samo Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec -naglašava Rajko.

Sabiranje emocija

Kaže kako im svima sad treba vremena da saberu svoje emocije i odluče što će i kako dalje.

- Važno nam je svima da Novi fosili i dalje ostanu brend koji će podsjećati stare i odgajati nove generacije s našim pjesmama. A što će se sada događati, ne mogu vam reći - kaže Dujmić.

Njegov kolega iz grupe Vladimir Kočiš Zec kaže kako je Nenad zadnjih godina vodio grupu i kao menadžer.

- Zbog njegove smrti, do daljnjega smo otkazali sve nastupe i pitanje je hoćemo li se kada i opet okupiti. Sanji treba vremena da preboli ovaj veliki gubitak i u narednom periodu će se posvetiti isključivo djeci. Njezino je pravo hoće li i kada opet početi raditi, a mi ćemo to ispoštovati - priča Zec.

- Grupa Novi fosili prije svega su pjesme Rajka Dujmića, ali i svaki naš član ponaosob. Teško bi mi bilo sada bilo što prognozirati. Po meni, Novi fosili, bez Sanje Doležal, ne bi bili ista grupa i ako se ona odluči povući, slijedit ću njezine postupke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:02