TEŠKO RAZDOBLJE

SAMO U STUDIJU: NAPOKON POTPUNA SREĆA Dani propale ljubavi i bitke za sina sad su iza Severine

Nakon dobivene sudske bitke za skrbništvo nad dvogodišnjim Aleksandrom, pjevačica će pokušati ostaviti za sobom ružno razdoblje tabloidizacije njezine propale ljubavi i sinčića, za koju okrivljuje sirove istupe bivšeg partnera, srpskog mogula Milana Popovića
 Željko Hajdinjak/CROPIX

Severina Vučković u srijedu je izvojevala svoju najveću životnu bitku. Onu za skrbništvo nad dvogodišnjim sinčićem Aleksandrom. Sutkinja zagrebačkog Općinskog suda na kojem od rujna prošle godine traje, kako su je mediji nazvali, sudska bitka desetljeća, nakon četiri održana ročišta presudila je da Aleksandrova skrbnica postane balkanska carica zabave. Milan Popović prema odluci suda sina će moći viđati dva puta mjesečno na najdulje razdoblje od pet dana. Uz to, srpski kralj bakra morat će plaćati alimentaciju od 15.000 kuna mjesečno.

O sudskoj odluci Severinu je obavijestila njezina odvjetnica Jadranka Sloković. Jer, pjevačica se u srijedu na sudu nije pojavila zbog, kako je navela njezina odvjetnica odlaska na rehabilitaciju nedavno operirane noge.

Vila za Aleksandra

Nema sumnje da je odahnula i nasmiješila se kada je pročitala poruku svoje odvjetnice, koja je istaknula kako njezina stranka ipak nije u potpunosti zadovoljna sudskom odlukom.

- Zadovoljni smo s prvim dijelom presude da dijete ostaje kod majke, jer to smo i tražili. Ali dijete, po odluci suda, može ići i izvan Hrvatske na druženje s ocem, što po nama nije dobro jer ne može biti bez majke po nekoliko dana. Također, žalit ćemo se i na dio presude o visini mjesečne naknade koju otac mora isplaćivati za dijete. Naravno, 15.000 kuna mjesečno nije malo. Nije to mali novac koji ne bi zadovoljio potrebe djeteta, nego se radi o tome da otac i dijete moraju dijeliti financijsku sudbinu, a obzirom da su Popovićeve financije jake smatramo da i naknada treba biti veća - kazala je Jadranka Sloković.

Milanu Popoviću po izlasku sa suda nije bilo do razgovora s novinarima. Ocu malenog Aleksandra srušio se svijet. Njegovi prijatelji kažu da se do posljednjeg trenutka nadao da će sud presuditi da skrbništvo nad djetetom bude zajedničko. Zbog toga je, uostalom, i iznajmio kuću u Zagrebu, kako ne bi sa svojim jedincem boravio u hotelskim sobama. A prije mjesec dana počeo je i renovirati vilu na zagrebačkom Horvatovcu u sklopu koje je nakanio sagraditi dječje igralište i sanirati bazen, kako bi Aleksandar i on maksimalno mogli uživati u zajedničkim trenucima.

Sirovi istup

Je li Popović predosjećao što će se zbiti? Možda, jer samo sat vremena prije nego li je doznao presudu kazao je novinarima što je odgovorio onima koji su ga unaprijed pitali gdje će proslaviti kraj sudske bitke.

- Nakon svega slavit će moj Aleksandar, nadam se - rekao je srpski poduzetnik, koji po izlasku iz zgrade Općinskog suda nije želio ništa reći. Umjesto njega, s novinarima je pričao njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, koji je kazao kako se njegova stranka neće žaliti na sudsku odluku.

- Nećemo se žaliti, bitna je dobrobit djeteta - kazao je Popovićev odvjetnik.

Teško se ne složiti s njim. Premda je prva runda sudskog postupka okončana, nakon svega ostaje gorak okus. Jer, u središtu je dječačić čiji se mama i tata nisu uspjeli dogovoriti ni o čemu, nego su se, prije nego li su zatražili sudsku arbitražu, po medijima mjesecima bjesomučno prepucavali.

S objedama na račun svoje bivše drage započeo je Popović koji je lani u razgovoru za Gloriju kazao kako Severina i on nikada nisu bili zaručnici, dodavši da je o 'zarukama' doznao iz novina, nakon što je pjevačica pozirala ponosno pokazujući prsten koji stoji 30.000 eura.

- Nismo u emocionalnoj vezi od lipnja 2011. godine, a svaki kontakt koji smo poslije toga održavali bio je isključivo iz nivoa roditeljske povezanosti. Ja sam nastavio Severinu uzdržavati i nakon tog raskida, nastojao sam i dalje održati normalan ljudski odnos. Bio sam tu da je podržim i pomognem je u trudnoći. Provodio sam mnogo vremena u Splitu, bio sam pored nje kad je ležala u bolnici, posjećivao je skoro svaki dan, nosio joj hranu …- ispričao je Popović novinarima.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju priloga Studio Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:54