SRAMEŽLJIVI MOMCI

Kako pretvoriti nepoželjnu situaciju u pobjedonosnu

 iStock
Djevojke (još uvijek) ne mogu čitati misli stoga nastupite hrabro pri odgovaranju na ovo pitanje

Dečki se u susretu s djevojkama nekada znaju ukopati u mjestu. Jesu li oni krivi? Djelomično, no, djevojke su zapravo te koje imaju moć zaustavljanja vremena u tim situacijama. Kako to postižu? Jednom jedinom frazom. Jednostavno su toliko moćne.

'Jel' ti to mene pozivaš na spoj?' fraza je koja i najsamopouzdanijeg momka može potpuno uništiti. 'Letenje ispod radara', spontana i opuštena druženja, sve te popijene kave; sav taj rad nakon te rečenice pada u vodu, prenosi Elite Daily.

'Kako odgovoriti na to pitanje?', pita se kolumnist Scot McKay za Elite Daily. 'Jasno je da se tu radi u remećenju reda i mira situacije u kojoj ste se nalazili do tog trenutka.'

Zašto žene to rade? McKayjev odgovor na to pitanje je prvotno bio da žene muškarce žele zbuniti i izbaciti iz takta. 'Mislim, to se uvijek dogodi nakon tog pitanja, zar ne?', pita se Mckay.

No, pomnija interpretacija situacije ipak otkriva dublje probleme. 'Žene muškarce često testiraju i lako je takav potez vidjeti kao još jedan test. To je naravno pod uvjetom da je spoj s vama ne tjera na bježanje u planine. Ako njezin govor tijela nije pozitivan, ona najvjerojatnije ne želi izaći s vama', objašnjava McKay.

McKay, međutim, pojašnjava da je u 90 posto slučajeva to pitanje postavljeno s razlogom. Naime, premda suptilnost nije nepoželjna kvaliteta, u ovim slučajevima može proizvesti sumnjičavost kod žena smatra McKay.

'Djevojka ne može procijeniti što vam se mota po glavi pa vas mora pitati. Provaljeni ste, a sav taj rad koji ste uložili u plasiranje suptilnih znakova da vam se obio o glavu', kaže McKay.

Dilema djevojaka u toj je situaciji jednostavna. Moraju vas pitati jer se ne znaju postaviti prema vama pa su zbunjene. Međutim, jednako tako kako njihovo dvoumljenje može dovesti do tog paralizirajućeg pitanja, dvoumljenje momaka nakon postavljanja tog pitanja također može biti izvor zbunjenosti.

'Dečki, morate izabrati jedan od dva puta nakon što vas djevojka to pita', kaže McKay. McKay nadalje objašnjava da će muškarčev odabir u toj situaciji nju odmah i riješiti. 'Želite li nastaviti djelovati u sjeni nadajući se da vaš plan uspjeti ili želite li prestati s neugodnošću tog trenutka odmah?', pita McKay.

Ako je put koji ste odabrali onaj drugi, onda pristupite hrabro i recite: 'Da, želim izaći s tobom van.' Ne zaboravite, ako ste ovo čuli nekoliko puta to znači da vaša suptilnost ne rodi plodom i da morate biti odlučniji. Također, vrlo je lako moguće da je njezina nesigurnost plod želje da izađe s vama na spoj, međutim kako je vaš nastup za nju bio premlak, morala je pitati i hrabrost će u ovoj situaciji uroditi plodom.

'Smireno i samouvjereno 'da' u toj situaciji je sve što trebate', kaže McKay. 'Nemojte ništa objašnjavati, nemojte dvojiti, prebacite težište na nju. Ne možete ostati bez spoja koji još uvijek nemate.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:00