TAJNA A-TOČKE

Najskriveniji gejzir orgazma ipak se može dohvatiti, možda je dovoljna samo ova mala asistencija...

Ilustrativna fotografija

 Sergiy Tryapitsyn/Panthermedia/Profimedia/Sergiy Tryapitsyn/panthermedia/profimedia
Upravo bi ovo mjesto skriveno duboko u erogenoj zoni prednjeg forniksa moglo biti razlog debate o tome zašto je veličina penisa bitna

Tehnika je to koju ne podučavaju u školi, ali trebali bi, tvrdi Zoe Ligon, umjetnica, seksualna edukatorica i novinarka koja piše za renomirane strane medije, a ono o čemu govori je stimulacija tzv A-točke.

Naime, iako je uvriježeno mišljenje da se najbolji ženski orgazmi postižu stimulacijom G-točke, Ligon, ali i mnogi drugi stručnjaci za seks sve češće spominju upravo A-točku kao ultimativno mjesto za savršeni orgazam kod žena. Neki je nazivaju i ‘ženskom prostatom‘, ali zapravo je riječ o erogenoj zoni prednjeg forniksa, duboko unutar vagine, između cerviksa i mokraćnog mjehura.

Prema seksologinji Aliciji Sinclair riječ je o poziciji oko 5 centimetara više od G-točke, odnosno dublje, duž prednje stijenke vagine.

- Unutarnja struktura klitorisa kod svake je žene različita, tako da A-točka može biti na malo drugačijem mjestu kod svakoga, objašnjava Sinclair.

Ligon za Vice bez imalo zadrške opisuje kako ju je slučajno otkrila prilikom masturbacije s 19 godina.

-Shvatila sam da mi ruke nisu dovoljne, pa sam nabavila dildo koji je izgledao preveliko (čak, komično prevelik, piše), a bio je dug oko 22 centimetra. Uz pomoć lubrikanta sjela sam na njega svom svojom težinom i odjednom je u meni dosegnut dio tijela koji do tada još nije, piše Ligon.

Tada kaže još nije znala naziv za taj dio svoje vagine, ali svakako joj se, objašnjava ‘svidjelo‘. Prema stranim portalima koji se bave seksualnim zdravljem, žene prilikom masturbacije lako mogu same pronaći A -točku, i to kažiprstom koji na dubini od 2,5 do pet centimetara u vagini prvo može napipati G-točku, a onda je potrebno prst gurnuti još dublje.

Jeste li pronašle svoju G-točku? Znat ćete kad napipate spužvasto tkivo veličine oraha, tvrde seksolozi. Također, ako ne uspijete odmah pronaći A-točku, ne očajavajte, jer možda vam prsti jednostavno nisu dovoljno dugi. U tom slučaju vrijeme je shopping i nabavku seksualnih igračaka.

- Treba vam dildo dug najmanje 12 centimetara ili dovoljno obdareni partner da bi pronašli A-točku, kažu stručnjaci za seks, ali napominju kako nije riječ o jednoj točci već čitavoj zoni punoj živčanih završetaka, pa je prikladnije govoriti o A-zoni.

Sadie Allison, autorica knjige ‘MIsterij skrivenog klitorisa‘ prilikom seksa stroga preporučuje uzdignutu misionarsku pozu koja je zapravo ista kao i klasični misionarski seks međutim žena bi ispod svojih bokova trebala staviti nekoliko jastuka tako da se zdjelicom nagne u odnosu na partnerov penis pod pravi kut kako bi dosegnuo cerviks.

- Dobra poza je i tzv doggystyle, a partner u vas može penetrirati ili penisom ili dildom. Ustvari svaka poza koja ženi omogućava da kontrolira kut penetracije i dubinu pogodna je za lov na A-točku, tvrdi Allison.

TU negdje se krije i vječna debata o tome koliko je veličina muškog spolovila doista bitna ženama.

Prema Zoe Ligon koja je o A-točci ispitivala seksualne eksperte Kate Sloan i Glamazon Tyomi, obje su joj potvrdile kako su i same istražujući razne poze shvatile da im više užitka pruža odnos u kojem partner duboko prodire u njih.

- U određenim bih pozama, kada bi partner bio duboko u meni, osjetila dodatnu vlažnost, a uslijedio bi topli, umirujući ali pomalo euforični osjećaj kroz cijelo tijelo. Shvatila sam da sam pronašla nešto novo, otpisala joj je Tyomi.

Ona doduše priznaje podatak kako više od 75 posto žena ne može doživjeti orgazam isključivo od penetracije.

- Nećete svršiti stimulirajući isključivo A-točku. Ali ona pruža dodatni osjećaj vlažnosti i val za valom orgazama koje može produljiti. Međutim preporučujem kombinaciju stimuliranja klitorisa i A-točke istovremeno, tvrdi Tyomi dodajući kako kod biranja seksualnih pomagala ne bi bilo loše odabrati neku koja ima zakrivljeni vrh.

https://youtube.com/shorts/eA3vQxpdIZA?feature=share

- A-točka ne pruža isti užitak kod svake žene. Muškarci ne bi smjeli razmišljati plošno i penetrirati u ženu isključivo duboko i žestoko u želji da dosegnu tu zonu, jer nekim je ženama to bolno. Zato je važna komunikacija s partnericom i jasno i glasno izražavanje svojih želja, kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:18