DOK PIJEŠ NE VOZI

Slika govori tisuću riječi: Otac dao izložiti automobil kćeri stradale u prometnoj nesreći

 Daily Mail

Otac čija je kćer smrtno stradala u prometnoj nesreći smogao je hrabrosti dopustiti policiji da njezinu Corsu upotrijebi kao oružje u borbi protiv vožnje u pijanom stanju.

Olupina automobila bit će izložena u centru Hampshirea i ispred noćnih klubova u nadi da će uvjeriti mlade ljude kako je vrlo opasno voziti pod utjecajem alkohola.

Vlasnica automobila imala je samo 23 godine kada je izgubila nadzor nad vozilom i sudarila se s kombijem.

Kampanjom pod nazivom 'Smashed' ('Razbijen') policija cilja na grupu mladih između 20 i 24 godine, koji su najčešći prekršitelji tog zakona. Primjerice, prošlog je Božića zbog vožnje u pijanom stanju privedena jedna na pet osoba.

Otac djevojke želio je ostati anoniman, no kazao je: 'Želio sam ispričati svoju priču, i njenu priču, jer želim da ljudi vide koliko toga poslije bude uništeno zbog krive odluke. Moja je kćer bila draga osoba, no učinila je pogrešku koju je platila životom. Sjećanje na tu noć zauvijek će proganjati mene i moju obitelj. Sjećam se policajca koji je pokucao na naša vrata i kazao mi da sjednem. Kada sam saznao da je moja kćer pila moja bol postala je još veća. Stoga svakoga tko pomisli sjesti za volan, a da je pio, molim vas, kao otac i kao muž shrvane majke, ne činite to. Ne možete ni zamisliti bol koju bi mogli ostaviti za sobom.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:02