VEĆI EKRAN

Amazon krajem godine kreće s prodajom većeg Kidle Fire tableta s ekranom 8,9 inča

 AFP
Odluka o većem tabletu dolazi zbog činjenice da na tržištu ne postoji velik broj ovakvih modela, pa u Amazonu očekuju dobre prodajne rezultate

Na stranici digitimes pojavila se vijest da će Amazon tijekom godine pustiti u prodaju novi model Kindle Fire tableta koji bi trebao imati ekran dimenzije 8,9 inča.

Amazon je krajem prošle godine predstavio 7 inčni Kindle Fire koji se prodaje po cijeni od 199 dolara.

Operativni sustav tableta je Android, posebno personaliziran do mjere da nema pristup Googleovoj trgovini aplikacija, već samo specijaliziranoj Amazonovoj. Ima ekran dijagonale 7 inča, povezan je s online bazama podataka koje korisnicima omogućuju pristup knjigama, glazbi i drugim sadržajima.

Odluka o većem tabletu dolazi zbog činjenice da na tržištu ne postoji velik broj ovakvih modela, pa u Amazonu očekuju dobre prodajne rezultate.

Proizvodnja bi trebala započeti u drugom kvartalu ove godine u Foxconnovim pogonima. Trenutno dostupan 7 inčni Kindle Fire proizvodi Quanta Computer, a dio proizvodnje bi također trebao uskoro preuzeti Foxconn.

Ukoliko prodaja krene dobro iz Amazona najavljuju izradu i većih 10 inčnih modela.

Na tržištu trenutno postoji više desetaka tableta s Androidom među kojima su najpoznatiji Samsungovi koji je ulaže znatna sredstva u proizvodnju i promociju, no bez obzira na to nedavna istraživanja su pokazala da gotovo 55 posto svih prodanih Android tableta otpada upravo na Kindle Fire što dovoljno govori o njegovoj popularnosti.

Cijena novog modela još nije poznata, a u prodaji se očekuje najranije na jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:04