STREAMING RAT SE ZAHUKTAVA

AMAZON PRIME VIDEO SE PROŠIRIO NA 200 ZEMALJA I TERITORIJA, UKLJUČUJUĆI I HRVATSKU Nakon globalne ekspanzije Netflixa, to je učinio i njegov konkurent

 Kim Kyung-Hoon / REUTERS

Amazon Prime Video, Amazonov servis za streaming video sadržaja, proširio se na 200 zemalja i teritorija diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku, prenosi Variety.

Amazon Prime Video je tako postao dostupan u gotovo cijelom svijetu te će konkurirati Netflixu u utrci za dominaciju na globalnom tržištu video streaming sadržaja. No, kao što je to slučaj s Netflixom, niti Amazon Prime Video nije dostupan u Kini.

Variety piše da se globalna ekspanzija Prime Videa očekivala već neko vrijeme, ali da nije bilo indikacija da će ta informacija biti objavljena tako nenadano. Tim Leslie, potpredsjednik u Prime Videu, u srijedu je boravio u Indiji kako bi nazočio lansiranju servisa u toj državi. Istovremeno je Amazon putem pisane izjave objavio da se ne širi samo na Indiju već da će postati dostupan u dodatnih 200 zemalja i teritorija.

'Uzbuđeni smo zbog činjenice da je Amazon Prime Video sada dostupan diljem svijeta', rekao je Leslie u izjavi.

Amazon Prime pretplatnici u Belgiji, Kanadi, Francuskoj, Indiji, Italiji i Španjolskoj već u srijedu mogu početi uživati u video sadržajima bez dodatnih troškova.

Svi drugi se mogu pretplatiti na Prime Video servis po cijeni od 2,99 (oko 21 kune) dolara na mjesec tijekom prvih šest mjeseci. Nakon tih uvodnih šest mjeseci mjesečna pretplata raste na 5,99 dolara (oko 43 kune). Amazon Prime Video nudi i besplatnu 7-dnevnu probu.

Oni koji se odluče pretplatiti se na servis sadržaje će moći gledati na najviše tri uređaja putem Amazon Prime Video aplikacije. Ako nemaju pristup stabilnoj internetskoj vezini, korisnici će moći sadržaje preuzeti te gledati i kada nisu spojeni na internet. Podsjećamo, i Netflix je nedavno uveo ovu mogućnost.

Dostupnost sadržaja koje ne producira Amazon će dakako varirati od tržišta do tržišta, no tvrtka tvrdi da će korisnici moći uživati u stotinama televizijskih programa i filmova.

Što se tiče Amazonove produkcije, korisnici će moći odmah gledati serije kao što su 'The Grand Tour', automobilističku seriju s Jeremyjem Clarksonom, Richardom Hammondom i Jamesom Mayjem, 'The Man in the High Castle', 'Transparent', 'Mozart in the Jungle' i Woody Allenovu 'Crisis in Six Scenes'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:41