'SOBE ZA SVE STVARI KOJE VOLITE'

APLIKACIJA ZA ANONIMNE RAZGOVORE HIT MEĐU MLADIMA 'U historiju sam dečku vidjela gay porniće i to više njih! Jel moguće da je to gledao iz za********'

APLIKACIJA ZA ANONIMNE RAZGOVORE HIT MEĐU MLADIMA 'U hisoriju sam dečku vidjela gay porniće i to više njih! Jel moguće da je to gledao iz za*********? Što mislite?'

'Postoji cijeli niz životnih situacija i tema o kojima je jednostavno nemoguće otvoreno pričati, kako na popularnim društvenim mrežama kao sto su Facebook i Instagram, tako i u stvarnom životu', kaže nam Bojan Pavić, jedan od kreatora aplikacije Pongo, sigurnog mjesto za razgovor o problemima koji nisu za javnost.

Aplikacija funkcionira vrlo jednostavno. 'Korisnici samo izaberu nadimak i mogu razgovarati potpuno slobodno o svemu', kaže Pavić te dodaje da je aplikacija vrlo popularna među mlađom populacijom, osobito djevojkama starima od 18 do 20 godina. Na svaku je poruku moguće reagirati putem emoticona ili odgovoriti direktno.

'Kada uđu u aplikaciju, korisnici mogu odabrati određenu Sobu, odnosno 'Room' te tamo mogu započeti diskusiju o bilo kojoj temi. Poruke su javne, ali su objavljene pod nadimkom pa se bilo tko može uključiti u diskusiju, slično kao na internetskim forumima', kaže Pavić.

U današnjem dobu, kada se komunikacija na internetu sve više okrenula pravim imenima, službenim profilima i pravim kvačicama autentičnosti, Pongo podsjeća na neka prošla vremena pseudonima i foruma.

'Naši korisnici umjesto pravih imena koriste nadimke, a to im dopušta lakšu komunikaciju o nekim temama o kojima možda nisu spremni razgovarati javno', objašnjava Pavić.

Pavići s radom na aplikaciji krenuli su u travnju 2016. godine te već sada bilježe dobre rezultate. Aplikacija se redovito pojavljuje na top ljestvicama društvenih aplikacija za iOS sustav.

Bojan kaže da je pojavljivanje na Android sustavu u planu, međutim ne može reći kada će to biti budući da se upotreba aplikacije tek treba stabilizirati.

'Korisnička se baza izgrađuje pa nije moguće još govoriti o konkretnim potezima koje planiramo. Jedna od stvari na koju ćemo se svakako fokusirati je daljnje unaprijeđenje razgovora jedan na jedan putem privatnih poruka i na upoznavanje novih ljudi', kaže nam Pavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:36