PROBLEMI SA TELEFONIMA

Aplikacije na mobitelima jučer su se nasumično rušile. Iz Googlea su objasnili o čemu se radilo

 Alastair Pike/AFP
Među aplikacijama koje su se rušile našle su se one za upravljanje elektroničkom poštom, bankarenje i mnoge druge

Određeni broj korisnika pametnih telefona koji pokreću operativni sustav Android u ponedjeljak je u popodnevnim satima prijavio da im se određene aplikacije nasumično "ruše", odnosno da prestaju s radom te da ih se ne može otvoriti.

Među aplikacijama koje su se rušile našle su se one za upravljanje elektroničkom poštom, bankarenje i mnoge druge.

Engadget piše da su se korisnici na spomenute smetnje žalili na društvenoj mreži Twitter te na forumu Reddit, ali da je internetska stranica koja bilježi raznorodne digitalne kvarove DownDetector također evidentirala spomenuti problem.

Određeni su korisnici javili da su problem uspjeli korigirati tako što su uklonili posljednje ažuriranje sistemske aplikacije Android System WebView, aplikacije koja omogućava prikazivanje sadržaja s interneta, a koja se temelji na Chrome tehnologiji.

Google je u ponedjeljak u večernjim satima potvrdio da Android System WebView zaista nekim korisnicima pravi probleme te da radi na njihovoj sanaciji, a u utorak je u jutarnjim satima potvrdio da je problem s aplikacijom otklonjen.

Google je korisnike uputio da spomenutu aplikaciju ažuriraju kako bi izbjegli bilo kakve nevolje s kojima su se prethodno susretali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 10:18