ŠIRENJE POSLOVANJA

Facebook angažira bivše Appleove inženjere za rad na novom smartphoneu

Iako je već ranije bilo najavljivano da kompanija radi na razvoju mobitela, te bi glasine na kraju uvijek bile demantirane

Prema pisanju New York Times Bits bloga Facebook bi se uskoro trebao priključiti brojnim proizvođačima smartphonea sa svojim mobitelom.

Zaposlenici i oni koji su upoznati s cijelim slučajem tvrde da su u tijeku pregovori s bivšim Appleovim inženjerima koji su radili na iPhoneu i iPadu.

Iako je već ranije bilo najavljivano da kompanija radi na razvoju mobitela, te bi glasine na kraju uvijek bile demantirane.

S obzirom da sve više korisnika koristi upravo mobitel za pristup Facebooku te najava osnivača Marka Zuckerberga da je fokus kompanije na mobilnom tržištu, ne treba čuditi ako nas uskoro dočekaju u trgovinama i mobiteli s Facebookovim logom.

Jedan od razloga je i navodna Zuckerbergova bojazan da bi se Facebook u budućnosti mogao utopiti u moru aplikacija te postati samo još jedna u nizu.

Nema sumnje da bi izdavanje uređaja moglo odvesti poslovanje tvrtke u nekim novim smjerovima.

Za informacije o izgledu i operativnom sustavu mobitela još ćemo neko vrijeme pričekati jer je cijeli projekt u navodno u povojima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:52