ŠIRENJE NA MOBILNO TRŽIŠTE

I Facebook otvara svoju trgovinu aplikacija, zvat će se App Center

U pripremi su aplikacije za Android i iOS uređaje putem koji će korisnici moći pretraživati i preuzimati sadržaje kao što su Draw Something, Viddy, Pinterest, Spotify, Battle Pirates...

Iz Facebooka su se oglasili priopćenjem da uskoro pokreću vlastiti dućan aplikacija koji bi se trebao zvati App Center .

Već su ranije naglasili da im je cilj u budućnosti sve se više orijentirati na tržište mobilnih uređaja stoga je i ovaj potez sasvim logičan.

U pripremi su aplikacije za Android i iOS uređaje putem kojih će korisnici moći pretraživati i preuzimati sadržaje kao što su Draw Something, Viddy, Pinterest, Spotify, Battle Pirates...

Iz Facebooka ističu da im nije cilj konkurirati Appleovom App Storeu i Googleovom Playu.

Izdavači će kao i kod ostalih trgovina moći naplaćivati svoje proizvode ili ih nuditi besplatno.

App Center je dizajniran za promociju aplikacija koje koriste Facebook. To znači da će korisnici na App Centeru pregledavati aplikacije koje su kompatibilne s njihovim uređajima, a ukoliko one zahtijevaju instalaciju bit će u većini slučajeva preusmjereni na App Store ili Google Play.

U APP Center će biti uvrštene sve aplikacije koje se pridržavaju Facebookovih pravila i koriste Facebook login, a može se dogoditi da nakon nekog vremena one nestanu iz ponude ukoliko se programeri ne pridržavaju pravila ili jednostavno ne postoji interes za njih.

Programerima i vlasnicima aplikacija bit će na raspolaganju alati za mjerenje rejtinga.

Analitičar Saverio Romeo iz komapnije Frost & Sullivan ističe da otvaranje trgovine aplikacija ukazuje da će Facebook u budućnosti postati veliki igrač na tržištu mobilne telefonije jer na njemu postoji velika zajednica programera i izdavača aplikacija, a prednost Faceboka je i u tome što je prisutan na svim platformama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:38