BESPLATNI Q4U

ISPROBALI SMO NOVI SERVIS ZA DEJTANJE NA novoj aplikaciji cure mogu jednostavno otkriti želi li im prići potencijalni perverznjak

 Screenshot
IT stručnjak Ivan Mirko Senjanović osmislio je aplikaciju za spajanje ljudi kao društvenu igru s razotkrivajućim pitanjima

Kako probiti led i postaviti pitanje koje će privući pažnju djevojke? Odnosno, kako će cure procijeniti postavlja li pitanja netko zanimljiv ili je riječ o potencijalnom perverznjaku? Radi se o najčešćim problemima s kojima se susreću korisnici tzv. online dating scene. Naime, većina aplikacija nije uspjela izbjeći takve probleme, a što se tiče onog neugodnog probijanja leda, korisnici su često prepušteni sami sebi.

Međutim, početkom travnja u sustavu Google Playa te App Storea za iOS korisnike pojavila se nova besplatna mobilna aplikacija Q4U koja bi mogla biti odgovor na taj problem. Riječ je o aplikaciji koja kroz igru “Pet pitanja” nastoji spojiti korisnike. Iza aplikacije stoji Ivan Mirko Senjanović koji je s još dvoje suradnika osmislio društvenu igru koja je trenutačno dostupna samo na hrvatskom Google tržištu.

Tko vodi igru?

Od drugih dating aplikacija razlikuje se upravo po tome što korisnicima omogućava bolje međusobno upoznavanje kroz društvenu igru, a ona je prilično jednostavna. Naprosto postavljate ili odgovarate na pet pitanja koje smišljate sami, ali birate između 300 pripremljenih brzih pitanja ako baš zapne. Jednom dnevno, od osam do devet sati navečer, aplikacija prelazi u online fazu kad se omogućava igra s drugim korisnicima u stvarnom vremenu. Korisnik odabere želi li biti osoba koja postavlja pitanja, odnosno želi li biti taj koji na njih odgovara te započinjete igru uživo s odabranim suparnikom.

Livio Andrijic / CROPIX / CROPIX
Zagreb, 110416.FER, Sutlanska ulica.Ivan Mirko Senjanovic koji ke izradio aplikaciju za upoznavanje.Na fotografiji: Ivan Mirko Senjanovic.Foto: Livio Andrijic / CROPIX

Na fotografiji: Ivan Mirko Senjanović (Foto: Livio Andrijić/EPH)

Zabavna i drugačija

- Cilj je igre, naravno, doznati je li vam osoba s kojom se dopisujete uopće zanimljiva. Za svako odgovoreno pitanje dobit ćete ‘badge’, odnosno značku koja vas najbolje opisuje. Primjerice, ‘volim automobile’, ‘životinje’, ‘pušač sam’ itd. Značke postaju dio opisa vašeg društvenog profila. Cilj je skupiti deset značaka koje će vas najbolje opisati drugima - kaže Ivan.

Nakon što korisnik besplatno skine aplikaciju, registrira se putem Facebooka ili e-maila te odabere spol i dob osobe s kojim se želi dopisivati i posebnim algoritmom aplikacija korisnika spaja s najbližom osobom koja odgovara traženim kriterijima.

Aplikaciju smo isprobali i mi, a stvarno je prilično zabavna i drugačija od drugih, naime, ponuđeno vrijeme za odgovaranje na pitanja je ograničeno tako da nema previše vremena za kalkuliranje. Naprosto, ne preostaje drugog nego na pitanja odgovoriti iskreno. Također, u trenutko kad aplikacija pređe u “online mode”, istovremeno je aktivan jako velik broj korisnika, zbog čega smo u sat vremena korištenja dobili nekoliko desetaka poziva na igru s drugim korisnicima.

Druga faza: privatni chat

Upravo zato se u svrhu potrage potencijalnih suparnika, tijekom dana korisnicima nudi i pregledavanje drugih profila, a aplikacija je aktivna samo jednom dnevno.

Razlog tome, tvrdi Ivan, osigurati je što veći broj aktivnih korisnika istovremeno kako bi igra bila što dinamičnija.

- Ako vam Q&A prođe dobro i smatrate da s drugom osobom imate nešto posebno, aplikacija vam ponudi opciju privatnog ‘chata’ gdje se mogu razmijeniti kontakti, Facebook profili, brojevi telefona ili bilo što drugo. Na korisnicima je da odluče kako će dalje - dodaje Ivan. U prva dva tjedna aplikaciju je preuzelo nekoliko stotina korisnika, a samo prošlog tjedna tijekom ‘radnog vremena’ odigrano je više od 1000 Q&A igara, od kojih je više od 10 posto nastavilo u privatnom chatu. Ivan i njegova ekipa na aplikaciji su radili otprilike tri godine, i to vlastitim sredstvima u svoje slobodno vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:56