LG Q6

JEFTINIJA VERZIJA LG-a G6 OTKLJUČAVAT ĆE SE SENZOROM ZA PREPOZNAVANJE LICA Tvrtka danas predstavila mini-verziju top modela, pogledajte što nudi!

Južnokorejski LG danas je predstavio svojevrsnu mini verziju svog top modela pametnog telefona G6, koji se zove LG Q6.

Osim što je nešto manji, Q6 će u odnosu na G6 imati i nešto slabije performanse, pa tako i nižu cijenu. Ono što ostaje isto jest dizajnerski kod - izduljeni ekran s omjerom stranica 18:9 te minimalni bridovi oko zaslona, koji je opremljen LG-jevom tehnologijom Full Vision. U liniji Q6 postojat će tri modela: Q6+, Q6 i Q6α, a te tri inačice razlikuju se po memorijskim kapacitetima. Tako Q6+ dolazi sa 4 gigabajta RAM-a i 64 gigabajta interne memorije, bazični model Q6 ima 3 gigabajta RAM-a i 32 GB memorije, a najpovoljniji model će biti Q6α, koji ima 2 gigabajta RAM-a i 16 GB interne memorije. Vjerojatno najveća ušteda postignuta je na polju procesora, jer će Q6 imati čip Snapdragon 435.

Zaslon će imati dijagonalu od 5,5 inča i Full HD rezoluciju (2160 X 1080 piksela, što daje gustoću prikaza od 442 piksela po inču), a kućište je izrađeno od aluminija 7000, upravo kao i model G6, što bi trebalo jamčiti premium osjećaj u ruci. Za razliku od LG-ja G6, Q6 nema senzor za otisak prsta, nego će se za otključavanje uređaja koristiti druga biometrijska tehnologija - senzor za prepoznavanje lica. Što se tiče kamere imat će jednu leću, 13-megapikselni senzor s autofokusom i LED bljeskalicom, ali bez optičke stabilizacije. Prednja selfie kamera imat će mogućnost širokokutnog snimanja od 100 stupnjeva i senzor od 5 megapiksela. Baterija kapaciteta 3000 mAh je navodno podvrgnuta LG-jevom režimu od 20 različitih testova, uključujući testiranje na toplinu, probijanje, udarce. Operativni sustav je Android 7.1.1 Nougat. Boje u kojima će dolaziti su crna (Astro Black), bijela (Mystic White), zlatna (Terra Gold), plava (Marine Blue) i srebrna (Ice Platinum). Cijena još nije poznata, na tržišta u Aziji doći će u kolovozu, a nakon toga će krenuti u prodaju u Europi, Latinskoj i Sjevernoj Americi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:18