AMBICIJE RASTU U HANGARU 18

NOVI UREĐAJ HRVATSKOG BRENDA NOA Tvrtka iz Koprivnice lansira će smartphone s 4 kamere i zaslonom koji će prekrivati cijeli prednji dio uređaja

 NOA

Hrvatski proizvođač pametnih telefona Hangar 18 nastavlja sa sve ambicioznijim planovima za svoj brend Noa: nakon premijernog nastupa na ovogodišnjem sajmu Mobile World Congress u Barceloni ovih su dana najavili nekoliko novih telefona za jesen i početak 2018. godine, koji po mnogočemu pripadaju u sam vrh trenutnih dizajnerskih i tehnoloških postignuća.

Ti novi telefoni u dizajnerskom pogledu prate trend koji je zahvatio skoro sve velike globalne proizvođače, a to je agresivno smanjivanje bridova oko zaslona - koji tako prekrivaju skoro cijelu prednju stranu uređaja - i istovremeno izduživanje ekrana tako da imaju omjer stranica od 18:9. Prvi od novih pametnih telefona tvrtke iz Koprivnice trebao bi se zvati Noa N5 i dizajnerski biti nadahnut ponajviše LG-jem G6. Imat će zaslon dijagonale 6 inča i Full HD rezolucije, s minimalnim bridovima sa strana i puno manjom bradom i čelom nego što je to uobičajeno. U skladu s trendom koji su nametnuli LG G6, Samsung Galaxy S8, a vjerojatno će i iPhone 8, i sva četiri kuta ekrana su zaobljena. Fizički bi uređaj trebao biti nešto veći od LG-ja G6 i Samsunga S8, ali manji od Samsunga S8+ i izrađen od jednog komada brušenog aluminija. Bit će opremljen proceosorom MediaTek MT6750 procesor, imat će 4 gigabajta RAM-a, 64 gigabajta interne memorije, stražnju kameru sa senzorom od 13 megapiksela, prednju kameru od 5 megapiksela, vrlo veliku bateriju od 5000 mAh. Cijenom bi Noa N5 trebao biti pozicioniran u srednjem razredu i u prodaju bi trebao doći u prosincu.

No za početak sljedeće godine Hangar 18 planira mnogo zanimljiviji uređaj, svoj flagship koji namjeravaju predstaviti na sljedećem Mobile World Congressu u Barceloni, najvećem svjetskom sajmu mobilne tehnologije. Prema najavama iz Koprivnice, bit će riječ o telefonu kod kojeg će zaslon prekrivati skoro kompletnu prednju površinu. Još jedan kuriozitet tog telefona jest da bi trebao imati čak četiri kamere: imat će dvije leće otraga (što nije ništa posebno, jer sve više postaje standard), ali i dvije s prednje strane, na selfie kameri, što je zasad rijetkost. Budući da će to biti top model kompanije, imat će i najjače njima dostupne komponente: novi MediaTekov procesor Helio X35, koji će biti izrađen u tehnologiji 10 nm, koja donosi brži i uglađeniji rad uz manju potrošnju energije. Na takvoj tehnologiji, primjerice, radi Qualcomm Snapdragon 835, koji pogoni sve najmoćnije telefone današnjice. Osim toga, uređaj će imati čak 8 gigabajta RAM-a, 128 GB interne memorije, bateriju od 5000 mAh.

Hangar 18, koji postiže solidne prodajne rezultate u Hrvatskoj, regiji i posebice Rusiji, lansirat će i treću Nou, uređaj za niži cjenovni razred koji će imati 5,5 inčni zaslon, također s omjerom stranica od 18:9.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:43