POSLOVANJE U OBLAKU

Obitelj proizvoda Microsoft Dynamics odsad dostupna i u Hrvatskoj

Microsoft je na konferenciji WinDays11 danas hrvatskom tržištu službeno predstavio novu generaciju svojih alata za upravljanje poslovanjem – Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 te Dynamics CRM 2011 – koji su usklađeni s vizijom tvrtke o tome kako poslovne aplikacije moraju raditi "u oblaku" po novom konceptu "softver plus usluge"

ROVINJ, 6. travnja 2011. – Nove verzije alata za upravljanje poslovanjem i poslovnu produktivnost, Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 i Microsoft Dynamics CRM 2011 , predstavljene su danas posjetiteljima konferencije Microsoft WinDays11 Technology, najveće tehnološke konferencije u Hrvatskoj. Dynamics NAV 2009 R2 dostupan je na hrvatskom tržištu od prosinca, dok Microsoft Hrvatska današnjim danom objavljuje službenu dostupnost i rješenja Dynamics CRM 2011 na hrvatskom tržištu.

Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 zamišljen je kao ERP rješenje za srednje velike tvrtke, a njegova nova verzija posebno je orijentirana na omogućavanje usluga realiziranih po principu "računalstva u oblaku", odnosno "softver plus usluge" (software-plus-services). Integracija s uslugama i drugim aplikacijama koje se nalaze "u oblaku" bio je jedan od glavnih zahtjeva korisnika ovog ERP rješenja, a Microsoft je novom verzijom Dynamicsa i R2 izdanjem omogućio ta povezivanja i ranije nego što je bilo planirano ciklusom razvoja proizvoda.

"Sve veći broj tvrtki i drugih organizacija odlučuje se za primjenu ERP i CRM rješenja 'u oblaku' te pritom vrlo često biraju upravo Dynamics NAV i Dynamics CRM Online jer time ostvaruju mjerljive poslovne prednosti. Korisnici naviknuti na radnu okolinu kakvu, primjerice, pruža Outlook, trenutno će se naviknuti i na novi Dynamics CRM 2011. U slučaju poslovnih rješenja smještenih 'u oblak' Microsoft jamči za njih zahvaljujući svojoj velikoj investiciji u podatkovni centar na kojemu se aplikacije izvršavaju te dodatno podupire ta jamstva i financijski vezanim ugovorima o pružanju visoke razine usluge tvrtkama koje se odluče za ovo rješenje", izjavio je, predstavljajući novu generaciju Microsoft Dynamics proizvoda, Zoran Šegić, voditelj odjela poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:30