KAD SE MALE RUKE SLOŽE

Pazite na rezultate svojih Google pretraga: POJEST će vam ih 'Zerg rush'!

 Screenshot

ZAGREB - Iako je Uskrs već prošao, Google ne prestaje dodavati nova 'uskršnja jaja' svojoj poznatoj paleti. Pitate se što su to Googlova 'uskršnja jaja'? To su zapravo posebni vizualni efekti kojim vas ta poznata tražilica iznenadi kad u potragu upišete određene riječi.

Ako upišete 'tilt', čitava stranica će vam se jednostavno – nakriviti. Ako upišete 'do a barrel roll', rezultati pretrage će vam se doslovno prekobicnuti. A najnovije 'jaje' koje je Google plasirao zove se 'Zerg rush', javlja CNN . Ono umnoži slova 'o' iz riječi Google više desetaka puta pa mnogo tih malih 'o-ova' krene 'jesti' rezultate pretrage. Klikanjem na njih vi ih možete uništiti, ali vam na kraju oni ipak doskoče s obzirom na brojčanu nadmoć.

Ime ovog 'jajeta' dolazi iz popularnog izraza u svijetu kompjuterskih igrica, a označava situaciju u kojoj igrača napadne ogroman broj slabih protivnika. Svakog pojedinog zlikovca lako je pobijediti, ali će zlikovci ipak pobijediti s obzirom na to koliko ih je. Samo ime Zerg dolazi iz igre Starcraft, objavljene 1998., u kojoj je Zerg bilo ime rase vanzemaljaca, objašnjava CNN .

Protiv napada malenih slova 'o' možete se i boriti mišem, te braniti svoje rezultate pretraživanja. Kada vas mali 'o'-ovi konačno pregaze, Google će vam dati i statistike o vašoj uspješnosti u borbi protiv malih pošasti, koje možete objaviti na svoj zid na Google+ društvenoj mreži.

Pitate se što je razlog Googlovim 'uskršnjim jajima'? Ništa posebno, zapravo isključivo zabava, kako za korisnike tražilice, tako i za Googleove zaposlenike. Naime, Google je poznat po tome kako svoje zaposlenike ohrabruje baviti se 'blesavim' projektima uz svoj drugi posao, a 'uskršnja jaja' upravo su jedan od takvih projekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:49