APP CENTER

Počela s radom Facebookova trgovina aplikacija, trenutno je dostupna samo u Americi

App Center trenutno broji oko 600 aplikacija. Najzvučnije među njima su: The Sims, Nike+ GPS, Ubisoft Ghost Recon Commander, Stitcher Radio, Draw Something, Pinterest..

Facebook je danas pustio u rad svoju trgovinu aplikacija.

Usluga je dostupna na stolnim računalima i smartphoneima s Facebook aplikacijom (trenutno samo Android i iOS).

Puštanje u rad trgovine aplikacija dio je strategije za dodatnu zaradu posebno nakon lošeg starta s prodajom dionica i slabih prihoda u prvom kvartalu ove godine.

Za svaku kupljenu aplikaciju Facebook uzima 30 posto naknade.

Analitičari se slažu da bi ovaj potez mogao pomoći rješavanju problema u kojima se tvrtka našla.

„Najmanje polovica Facebook članova koristi mobitel za pristup profilu i stvarno treba pronaći način kako zaraditi na njima“, smatra Benedict Evans iz tvrtke Enders Analysis.

App Center trenutno broji oko 600 aplikacija.

Najzvučnije među njima su: The Sims, Nike+ GPS, Ubisoft Ghost Recon Commander, Stitcher Radio, Draw Something, Pinterest..

Iz kompanije napominju da su razvili posebne algoritme koji omogućuju prikazivanje samo onih aplikacija koje su najčešće korištene i imaju najviše pozitivnih ocjena, što bi trebalo omogućiti lakše snalaženje korisnicima, a istovremeno motivirati izdavače da kreiraju kvalitetne aplikacije.

Kao i u ostalim trgovinama uz naziv je priložen screenshot i detaljan opis.

Usluga je trenutno dostupna samo korisnicima u Americi, a uskoro se očekuje potpuna funkcionalnost i u ostalim zemljama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 20:05