Prodaja HTC telefona porasla za 41 posto

HTC se specijalizirala za izradu pametnih telefona zasnovanih na operativnim sustavima Android i Windows Mobile, a među njima je i Googleov Nexus One.

U posljednjih šest mjeseci prodaja smartphoneova HTC, uključujući posljednji HTC Desire, dosegnula je rekordne brojke. Tajvanski proizvođač ovih pametnih telefona prijavilo je rast prodaje od čak 41 posto u proteklih šest mjeseci.

Više od 2 milijarde američkih dolara korisnici su potrošili na kupnju HTC telefona u samo pola godine, što je premašilo sva očekivanja. Prihod od 1.88 milijardi dolara u razdoblju od travnja do lipnja, znači porast od 33% postou odnosu na prošlu godinu, no lipanj je bio poseban hit- prodaja je porasla za čak 66.68 posto.

HTC se specijalizirala za izradu pametnih telefona zasnovanih na operativnim sustavima Android i Windows Mobile, a među njima su vrlo popularni Googleov Nexus One koji HTC prodaje pod imenom Desire te telefoni Legend, , Smart i HD min.

U ožujku je tvrtka Apple optužila proizvođače HTC-a za krađu 20 patenata vezanih za njihv telefon iPhone.Dva mjeseca kasnije HTC je uzvratio protutužbom tvrdeći da je Apple iskoristio 5 patenata HTC-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:50