VELIKA OPASNOST

Punjač u utičnici nikako ne bi trebali ostavljati duže nego je to potrebno, ovo su tri glavna razloga

Ilustracija 

 Ruslan Nassyrov/Alamy/Alamy/Profimedia/Ruslan Nassyrov/alamy/alamy/profimedia
Čak i ako telefon nije spojen na punjač, sam punjač i dalje troši energiju

Popularna tvrtka Meyer‘s specijalizirana za grijanje, klimatizaciju, vodoinstalacijske i elektroinstalacijske radove, na svojoj je internetskoj stranici objavila tri razloga za isključivanje punjača mobitela iz utičnice. Iako je jednostavnije ostaviti ga u struji i idući put samo ga spojiti s mobitelom, ponavljanje takve prakse može biti opasno.

Opasnost od požara

Jedna od najvećih opasnosti ostavljanja punjača uključenog u struju je opasnost od požara. Ako se punjač pregrije, postoji šansa da se nešto zapali. Posebno opasno je ostaviti ga u utičnici tijelom noći jer postoji šansa da osoba ne bude u blizini i ne primijeti požar.

Visoki računi za struju

Još jedna loša strana ostavljanja punjača uključenog u struju je taj što može povećati račun za struju. Čak i ako telefon nije spojen na punjač, sam punjač i dalje troši energiju. Ako je cijelo vrijeme uključen, uzalud se troši novac na plaćanje računa za struju.

Troši energiju

Osim povećanih računa za struju, troši se i energija. Ako punjač ostane uključe, koristi napajanje iz utičnice što znači da potrošena energija utječe na zrak vašeg doma i čini ga toplijim i zagađenijim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:10