ODLIČNI REZULTATI

REKORDNE BROJKE U tri dana prodano je devet milijuna novih iPhonea

 Justin Sullivan/Getty Images/AFP

Prve zalihe Appleovog iPhonea 5S rasprodane su u samo tri dana, objavili su iz kompanije. U tom je periodu prodano čak devet milijuna tih uređaja što čini rekordnu prodaju.

Iz kompanije su također objavili kako sada preko 200 milijuna iOS uređaja radi uz pomoć novog iOS7 sistema, što je nabrža nadogradnja u povijesti. iOS7 je prvi veliki redizajn u Appleovim mobilnim operacijskim sistemima, a on je pripomogao rastu njihovih prohoda.

- Zahtjevi za novim iPhoneom su nevjerojatni. Iako smo prodali prve zalihe iPhonea 5S, dućani i dalje dobivaju redovne isporuke - izjavio je izvršni direktor Tim Cook.

Apple je prije dva tjedna predstavio dva nova iPhonea. Skuplji, iPhone 5S, uklučuje brži procesor, bolju kameru i novi skener za otisak prsta. Drugi, iPhone 5C, je jeftiniji, te je u njemu prekopirana većina tehnologije telefona koji je izašao prošle godine.

The Wall Street Jornal je prošlog tjedna objavio da je zahtjev ta skupljom verzijom iPhonea u Kini i Hong Kongu bio toliki da je Apple već zatražio dobavljače da povećaju proizvodnju tog modela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 15:34