JURILICE

VIDEO: OVAKVA JURNJAVA ULICAMA ZAGREBA JOŠ NIJE ZABILJEŽENA Bolidi se utrkivali metropolom, razlog je reklama koja bi mogla proslaviti naš glavni grad

 Screenshot
 

Formula E, spektakularno automobilističko natjecanje u mnogočemu slično Formuli 1 uz osnovnu razliku da su bolidi na električni pogon, odlučila se predstaviti raskošnom reklamom koja je napravljena na ulicama Zagreba.

Reklamu potpisuje prestižna svjetska marketinška agencija Iris Worldwide London, a u produkciji kuće Kode Media režirao ju je Rich Lee, američki redatelj svjetskog glasa koji je proteklih godina radio glazbene spotove najpoznatijih svjetskih zvijezda poput Nicki Minaj, Alicie Keys, Maroon 5, Michaela Jacksona, Eminema, Lane Del Rey... I posljednji uradak, sniman na ulicama hrvatske metropole, objavio je na svojim web stranicama, a riječ je o scenama koje uistinu oduzimaju dah.

U jednoipolminutnom spotu "nastupaju" mini verzije električnih bolida Formule E, nalik autićima na daljinsko upravljanje. Divljački se utrkuju ulicama Zagreba, jureći prometnim gužvama, tračnicama tramvaja, zaobilazeći građevinske radove na cesti i jureći oko zbunjenih gradskih pasa. U jednom se trenutku, čini nam se nedaleko Glavnog kolodvora, jedan od bolida zabija u stup i u maniri prave automobilističke utrke djelomice raspada.

Fantastičan video u samo pet sati pogledan je više od deset tisuća puta te višestruko podijeljen na društvenim mrežama.

Formula E inače je ekološki prihvatljivo automobilističko natjecanje koje svake godine okuplja sve više zaljubljenika, a vozači postaju velike zvijezde. Do ove sezone vozači su na raspolaganju imali dva bolida radi ograničenog kapaciteta akumulatorske baterije, no ugradnjom novih, snažnijih električnih akumulatora od sezone 2018/19 dovoljan im je jedan električni bolid. Utrke se odvijaju na gradskim ulicama, što dodatno daje na atraktivnosti ovog "eko-natjecanja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 12:53