STIGLE SLASTICE

FOTO: BUNDEVIJADA U ZAGREBAČKOM ZOOLOŠKOM VRTU Bjeloruki giboni, zmije, mravojedi, kakadui, merkati i kljunorošci pomamili se za tikvama

 
 ZG ZOO

Bundevijada, koja uključuje dubljenje bundeva i njihovo posluživanje životinjicama, održana je u subotu u Zoološkom vrtu.

Program je počeo u 11 sati kada su se u paviljonu Sichuan posjetitelji okušali u dubljenju bundeva. Nakon toga su one poslužene stanovnicima vrta - nekima su ispunjene poslasticama, a drugi su dobili tikve izdubljene tako da ih se potakne da ih što više istražuju.

Bundeve su poslužene lemurima, kakaduu, mravojedima, smeđim medvjedima, kljunorošcima, pekarijima, bjelorukim gibonima, zmijama, rakunima, kapucinima, lavovima i merkatima. Neke od životinja samo su brzo pojele poslastice i potom se zabavile nečim drugim, no druge su se satima zabavljale, gurajući tikve po nastambi i očigledno uživajući u novoj igrački.

Bundevijada je jedan od najpopularnijih jesenskih programa ZOO-a, a svake se godine na njoj okuplja velik broj mališana i njihovih roditelja koji sa zadovoljstvom dube bundeve i potom promatraju reakciju životinja na njih. Jedini popularniji program je Abrakadabra ZOO, a riječ je o noćnom obilasku vrta uz susret s bićima iz slavenskih mitova i legendi.

ZG ZOO
ZG ZOO
ZG ZOO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:52