ZAIGRANA BIĆA

OSTAVLJENI SMRZNUTI U SNIJEGU, TRI MALA PSIĆA TRAŽE DOM Ležali su pod ledom, prestrašeni, pregladnjeli... Sada su čisti, mjesec i pol, svi su dečki

 Screenshot Facebook

"Jedan, drugi, treći. Gledam i ne vjerujem. Ležali su pod ledom, smrznuti, onemoćali, prestrašeni, pregladnjeli. Bio je osmi siječnja, nedjelja predvečer, vani je bilo minus šest. Išla sam prošetati svoje pse, kad sam u jarku ugledala tri mala bića. Očito je da je psiće netko bacio, a oni nisu imali snage pronaći neko malo toplije mjesto. I tako su sva trojica zagnjurila glavice u studen. Pokupila sam ih iz smrznutog snijega i ponijela doma“.

Kaže to Magdalena Putanec Cetinić koja je prije tjedan dana nesretne životinje pronašla u Šenkovcu, tridesetak kilometara od Zagreba. Već nakon par dana, psići su se oporavili.

"Kad su dobili hranu, nisu stajali jesti, što znači da su se napatili gladi. Sad su snažniji, veseli su, zdravi i zaigrani. Stari su oko mjesec i pol dana, možda dva mjeseca. Sva trojica su dečki, mješanci, a sudeći prema šapicama i glavici čini mi se da će narasti do srednje veličine, oko 15 kilograma. Očišćeni su od glista i spremni su za nove prijatelje i topli dom“, kaže Magdalena.

Screenshot

Ona bi ih rado zadržala, međutim, doma već ima četiri psa i jednostavno, kaže, nije u mogućnosti imati ih sedam.

"Psići su preslatki. Još su malo u strahu, ljudska brutalnost zna ostaviti traga, ali zdravi su i sve što im treba je malo strpljenja i puno ljubavi. Molimo dobre ljude da se jave, ljude koji poštuju, poznaju i vole životinje. Mi smo na području Šenkovca, transport nije problem, dovest ću psiće bilo gdje na području Zagreba i okolice“, poručuje Magdalena.

Za sve zainteresirane kontakt mobitel:

Magdalena Putanec Cetinić: 099 533 0007

Screenshot

Screenshot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:15