OPORAVLJA SE

VIDEO: NESTAŠNA PANDA ZAVRŠILA NA HITNOJ OPERACIJI Omiljeno mladunče progutalo prevelik komad bambusa, veličine limuna, sve se zaglavilo...

Bei Bei, mladunče divovske pande
 REUTERS

Bei Bei, mladunče divovske pande, zvijezda zoološkog vrta Smithsonian u Washingtonu, u stabilnom je stanju u petak nakon iznenadne operacije uklanjanja "mase bambusa veličine limuna" zaostale u njegovom probavnom traktu.

Jednogodišnja panda, najmlađa od četiriju divovskih panda u zoološkom vrtu, počela je pokazivati znakove želučanih tegoba i mučnine u četvrtak. Spavala je više nego inače i bila je slaba apetita za bambus, svoju omiljenu hranu.

Veterinari su obavili pregled ultrazvukom u petak ujutro i otkrili blokadu u tankom crijevu.

Kirurg veterinar, volonter, obavio je operaciju i uklonio gustu masu bambusa, koja je sprečavala prolaz kroz crijevo.

"Prognoza za Bei Bei je jako dobra", rekao je ravnatelj ZOO-a.

Mladunče teško 40-ak kila bilo je internetska senzacija čak i prije svog rođenja 22. kolovoza 2015. dok su ljudi širom svijeta pratili trudnoću njegove majke preko "panda-kamere" čekajući njegov dolazak u washingtonski zoo.

Bei Bei je odvojen od svoje majke Mei Xiang dok se oporavlja i dok posve ne ozdravi neće se pojavljivati na video snimkama zoološkog vrta.

Procjenjuje se da je u svijetu 1864 divovskih pandi, prema međunarodnom savezu za zaštitu prirode, koji ih je klasificirao kao ugroženu vrstu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:14