MAČIĆ ZAGLAVIO

VIDEO: DUBROVAČKI VATROGASCI IZAŠLI NA PROBNU VOŽNJU, A ZAVRŠILI SPAŠAVANJEM ŽIVOTA Preplašenog mačića slučajno uočili, nisu dvojili hoće li mu pomoći

 
 Screenshot / Facebook

Što je točno dovelo ovog mačića u pogibeljnu situaciju, da li znatiželja ili lov, vjerojatno nikad nećemo saznati, no da nije bilo vatrogasaca, teško da bi priča dobro završila.

Mačke su poznate po tome da se znaju dovesti u najluđe moguće poze i situacije, zaglaviti na najbizarnijim mjestima, no u većini slučajeva dovoljno su spretne i pametne da se i izvuku.

Ovaj dubrovački mačić nije bio te sreće.

Dubrovački su vatrogasci na svom profilu na Facebooku objavili kratki video spašavanja mačića kojem je glava zapela između dvije daske drvene klupe. Nekako je uspio glavu progurati na jednu stranu, no onda je više nije mogao izvući. U panici je mlatarao šapama, no nije bilo pomoći.

Posao za vatrogasce nije trajao niti pola minute, koliko im je trebalo da pomoću poluge malo rašire daske na klupi. Mačić za to vrijeme od straha nije prestajao mjaukati. Kad je sve bilo gotovo, u sekundi je dao petama vjetra i pobjegao u prirodu.

U kratkom razgovoru Dubrovački su nam vatrogasci rekli da su mačića pronašli u ponedjeljak ujutro, i to sami vatrogasci kad su išli na probnu vožnju. Mačića su uočili slučajno, no nisu se dvoumili hoće li stati i pomoći. Radi se o području na koje ljudi dolaze hraniti mačke, kažu nam vatrogasci, pa se mali vjerojatno brzo snašao.

Da nije bilo vatrogasaca, maleni bi bez sumnje dehidrirao i pitanje je koliko bi tako preživio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:07