NAJSTARIJI ČOVJEK

VIDEO: FARMER IZ ETIOPIJE TVRDI DA IMA ČAK 160 GODINA Sjeća se 1895. godine kao da je bilo jučer

Trenutno najstariji živući muškarac na svijetu upisan u Guinnessovu knjigu rekorda jest 114-godišnji Misao Okawa, no postoji još nekolicina koji tvrde da su stariji.
 YouTube

Svatko tko je vidio Dhaqaba Ebbu složit će se da je ovaj farmer iz Etiopije jako star, ipak, koliko točno ima godina nitko ne zna.

Naime, Ebba tvrdi da je star 160 godina iako nema rodni list koji to potvrđuje.

Reporter etiopijske televizijske kuće Oromiya TV za koju je starac dao izjavu kazao je kako je bio toliko zadivljen njegovim znanjem o lokalnoj povijesti da vjeruje u njegovu tvrdnju kako je star čak 16 desetljeća.

Reporter Mohammad Ademo je, kaže, bio posebno impresioniran Ebbinim sjećanjem na talijansku invaziju na Etiopiju 1895. godine.

- Kad je Italija napala Etiopiju imao sam dvije žene, a moj sin bio je dovoljno star da sam čuva goveda, kazao je Ebba, a Ademo preveo za Opride.com.

Kad bi se godine starca iz Etiopije pokazale istinitima, bio bi najstarija osoba na svijetu koja je ikad doživjela toliku starost. Naime, zasad kao najstarija slovi Jeanne Calment, francuskinja koja je imala 122 godine kada je umrla.

Trenutno najstariji živući muškarac na svijetu upisan u Guinnessovu knjigu rekorda jest 114-godišnji Misao Okawa, no postoji još nekolicina koji tvrde da su stariji. Tako je prošlog mjeseca Carmelo Flores Laura kazao kako je rođen 16. srpnja 1890.

Ebbine godine mogle bi se znanstveno utvrditi, a Ademo je kazao da ga planiraju ispitati kako bi dokazali jesu li njegove tvrdnje istinite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:52