KOME ĆE PRIPASTI?

VIDEO Gorka bitka za psa: Vlasnik ga ostavio na planini, a nakon što ga je drugi spasio, želi ga nazad!

 Facebook

Dvojica planinara iz Denvera vode gorku bitku nad 'skrbništvom' njemačkog ovčara Missy, kojeg je jedan od njih napustio, a drugi ga spasio od smrti sa nadmorske visine od četiri tisuće metara.

Scott Washburn i njegova žena Amanda pronašli su ranjenog psa na vrhu Bierstadt u Coloradu između krvavih stijena i organizirali spašavanje.

Osmero volontera pohitalo je spasiti Missy, a misija je trajala punih devet sati. Pronašli su je tik prije sniježne oluje.

Sada kuju Missy želi zadržati, optužujući vlasnika psa Anthonyja Ortolanija (29) za manjak suosjećanja zbog kojeg se ne može brinuti za psa koji je bez vode i hrane bio punih osam dana.

No Ortolani tvrdi kako Missy nije ostavio, već da ga je snažna oluja natjerala da izabere hoće li ostati s njom na planini ili će se spustiti bez nje.

Washburns se s psom sprijateljio, no tada se oglasio vlasnik Ortolani:

- Bez riječi sam. Zahvalan sam svim ljudima koji su pomogli spasiti Missy - napisao je na stranici 14ers.com.

- Missy se ozlijedila na planini. Zbog ozlijeda nije mogla hodati, pa smo je pokušali spustiti užetom, no njezino se stanje pogoršavalo. Niej više mogla stajati ni micati se, i tada sam znao da je jako ozlijeđena. Ponio sam je na leđima, no nisam je mogao nositi. Tada sam nazvao 911, no oni su mi rekli da je rizično slati spasioce gore samo zbog psa. MIslio sam cijelo vrijeme na nju, no smatrao sam kako je od ozlijeda uginula - napisao je vlasnik.

Laknulo mi je kada sam vidio da je dobro i sram me što ju ja nisam spasio. Nikada ne bih više dopustio da se ovakvo što dogodi i kao što je Missy dobila drugu priliku, i ja vas molim da mi ju pružite - obratio se Washburnu.

No, Washburn misli kako Ortolani nije dostojan brinuti se za Missy i da on psu može ponuditi bolji život.

- Kada smo je moja žena i ja pronašli, znali smo da je ne možemo sami spustiti, stoga smo se vratili po nju s pojačanjem - kazao je.

Slučaj je pod istragom, ne zbog toga kako bi se odlučilo kome će pas pripasti, već kako bi odlučili je li Ortolani kriv zbog okrutnog ponašanja prema životinji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 02:44