ZA SVAKOGA PONEŠTO

VODOOTPORNE MASKARE Veliki test jeftinijih od 45 kuna. Pogledajte koje su najbolje...

 Getty Images/iStockphoto / Getty Images/iStockphoto

Bez obzira koristite li vodootpornu maskaru za plažu, ili ju nanosite prije odlaska u noćni klub, ili pak možda samo zato jer niste u prilici preko dana popravljati onu običnu - koja u pravilu kraće traje, obišli smo dućane i testirali nekoliko popularnih vodootpornih maskara.

Naša novinarka je nakon nekoliko dana testiranja došla do slijedećih zaključaka:

Essence I love Extreme

Vodootporna maskara

Cijena: 23,90 kn (Kozmo)

Četkica je debela i široka, na prvi pogled obećava. Lako se nanosi i trepavice izgledaju gušće i duže. Test vodom maskara odlično podnosi. Nakon 2-3 umivanja maskara i dalje stoji na mjestu. Izvrsna vrijednost za novac.

Ocjena: 5

Essence All eyes on me

Vodootporna maskara

Cijena: 16,90 kn (Kozmo)

Klasična četkica, ali dobra struktura maskare. Prilikom nanošenja, mora se staviti nekoliko slojeva da bi se dobio volumen. Test vodom maskara je položila. Tek nakon tri umivanja maskara je malo pustila boje, ali gotovo neprimjetno.

Ocjena: 4

Eveline 3D Glam

Vodootporna maskara

Cijena: 28,99 kn (Kozmo)

Standardna četkica koja dobro maže. Maskara odlično izgleda na trepavicama i rado bi ju koristili svaki dan. Prilikom doticaja s vodom, maskara počinje curiti i dosta se razmazuje. Nažalost, cijela maskara se razmazala iako je imala dobar potencijal da nam bude favorit.

Ocjena: 2

Catrice Lashes

to kill

Vodootporna maskara

Cijena: 31,90 kn (Kozmo)

Malo deblja četkica i gusta struktura maskare. Mrvicu se teže nanosi i treba nekoliko slojeva. Kada smo napravili test vodom, maskara je ostala na trepavicama, gotovo pa se nije razmazala, no kada smo višak vode htjeli maknuti papirnatom maramicom, sasvim se zamrljala po kapcima.

Ocjena: 3+

Beauty UK

Vodootporna maskara

Cijena: 19,99 kn (Kozmo)

Klasična četkica. Maskara dobro miriše, ali već na pogled izgleda kao da je vrlo vlažna i da će se zamrljati što se pokazalo točno jer se već na prvom nanosu preslikala na kapak. Lako se nanosi i daje dnevni look. No, već pri prvom dodiru s vodom odmah se razmazala i crna boja je prekrila podočnjake. Prilikom skidanja je bilo vrlo teško ukloniti razmazanu boju.

Ocjena: 2

Bell SecreTale

Vodootporna maskara

Cijena: 41,99 kn (Kozmo)

Četkica izgleda klasično, dosta velika i gusta. Ne miriše dobro, podsjeća na mamine maskare iz devedesetih. Lagano se nanosi no ne vidi se nakon prvog premaza. Tek nakon trećeg se počinje primjećivati, iako ne onoliko koliko obećava ambalaža. Pozitivno je što je stvarno vodootporna, nakon tri umivanja i dalje ostaje na trepavicama. Negativno je, pak, što se toliko drži da ju je teško i skinuti, čak i uz jako sredstvo.

Ocjena: 3

Look by Bipa

Wah wah woom

Vodootporna maskara

Cijena: 29,90 kn (Bipa)

Velika četkica na prvi pogled obećava, no iako boja na maskari izgleda masno, zapravo je dosta suha. Malo ju je teže nanijeti na trepavice, baš zbog njezine suhe strukture. No, nakon nekoliko premaza trepavice su izgledale jako dobro. No, nakon testa s vodom, maskara je potpuno nestala. Ništa se nije razmazalo, već je maskara, odnosno njena crna boja, u potpunosti nestala s trepavica, kao da nikad nisam stavila maskaru.

Ocjena: 2

Look by Bipa Pink Paradise

Vodootporna maskara

Cijena: 24,90 kn (Bipa)

Četkica je tanka i malo prerijetka pa već na prvi pogled ne djeluje obećavajuće. Nakon nanošenja, sumnje se ostvaruju - gotovo je nevidljiva. Čak i nakon pet slojeva izgleda kao da uopće nije na trepavicama. Budući da je potpuno nevidljiva, ne može se primijetiti skida li se u dodiru s vodom ili ne.

Ocjena: 2

IQ Cosmetics Lash Attractions

Vodootporna maskara

Cijena: 44,90 kn (Bipa)

Tanka četkica, no dobro dopire i do najmanjih trepavica. Ne radi bogzna kakav volumen i gustoću, a u trenu se preslikala na gornje kapke. Najskuplja maskara u ovom testiranju test vodom nije položila. Već na prvi doticaj s vodom doslovno se otopila i crna se boja slijevala niz lice. Nije nimalo vodootporna.

Ocjena: -2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:32