OD SUTRA

ZADACI IZ MATEMATIKE UZ KOJE ISPIT IZ DRŽAVNE MATURE PRESTAJE BITI BAUK Ovaj tjedan u Jutarnjem listu besplatni priručnici! S postupcima i rješenjima

Čitateljima poklanjamo više od 150 matematičkih zadataka s postupcima i rješenjima
 Jutarnji.hr

U tijeku je Tjedan matematike u Jutarnjem listu! Svaki dan darujemo po jedan priručnik sa zadacima iz matematike uz koje ispit iz državne mature prestaje biti bauk. Svakog dana donosimo novu zbirku i ukupno više od 150 matematičkih zadataka.

Matematiku smo odabrali jer brojnim maturantima upravo taj predmet utjeruje strah u kosti, a u pomoć smo pozvali i "primarijusa" Tonija Miluna - matematičara koji je dosad pomogao stotinama učenika u borbi s tim predmetom.

Tjedan matematike počeli smo u ponedjeljak objavom zbirke zadataka s pitanjima iz državne mature na osnovnoj razini znanja. Danas slijedi matematika za maturu na višoj razini. U obje su knjižice novi primjeri zadataka s mature, koje objavljujemo u suradnji s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), krovnom institucijom za organizaciju i provedbu mature.

Akciju darivanja nastavljamo u srijedu i četvrtak, kada se Jutarnjem listu kao partner pridružuje Otvoreno učilište Algebra i profesor matematike Toni Milun, već sada idol mnogih učenika kojima je svojim videoinstrukcijama pomogao u svladavanju kompliciranog svijeta brojki. Ovoga puta za naše smo čitatelje koji se spremaju za maturu, kao i one koji im u tome žele pomoći i pokloniti im zbirke, pripremili iznenađenje: uz standardne zadatke za koje na kraju svake zbirke slijede rješenja, prvi put donosimo postupke rješenja zadataka. Njih možete pronaći u srijedu i četvrtak, kad vas Toni Milun vodi kroz postupak rješavanja svakog pojedinog zadatka. A da bismo vam olakšali snalaženje i probijanje kroz brojeve, Tonijevu matematiku podijelili smo u zbirkama na područja. Sami možete odlučiti hoćete li se prvo "hrvati" s algebrom ili je preskočiti i rješavati funkcije, a možda shvatite da ste dovoljno hrabri i za jednadžbe i nejednadžbe!

Uz Jutarnji list pripreme za maturu nikada nisu bile jednostavnije!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:22