VRIJEDNA POMOĆ

EU projektom ‘Žene za žene‘ 15 žena skrbit će o 90 žena oboljelih od malignih bolesti

 PROMO
Njegovateljice će onkološkim bolesnicama osigurati pomoć u kući: pripremiti ručak, obaviti kućanske poslove, otići kupiti namirnica...

U zagrebačkoj Gradskoj upravi predstavljen je u petak EU projekt "Žene za žene", koji će omogućiti da se 15 teško zapošljivih žena zaposle kao njegovateljice koje će skrbiti o minimalno 90 žena oboljelih od malignih bolesti.

Vrijednost projekta je 1.392.450 kuna, financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Poziva Zaželi - program zapošljavanja žena - faza 2. Provedba je počela 26. listopada 2020., a trajat će do 26. travnja 2022., rečeno je na konferenciji za novinare.

Hrvatski forum protiv raka dojke "Europa Donna" i Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" pozivaju sve onkološke bolesnice kojima je potrebna ta vrsta podrške da im se jave na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te na brojeve mobitela 091/652 0479 i 098/880 843. Više informacija nalazi se na web stranici www.zenezazene.hr

image
PROMO

Njegovateljice će onkološkim bolesnicama tijekom liječenja i oporavka osigurati pomoć u kući - pripremiti ručak, obaviti kućanske poslove, otići u kupovinu namirnica, podići lijekove u ljekarni, prošetati s njima, otpratiti ih na terapiju i dr.

"Vrijednost ovoga Projekta iznimno je velika jer je ovo jedini projekt u Hrvatskoj koji će osigurati pomoć i podršku ženama oboljelima od malignih bolesti u njihovom domu, za vrijeme liječenja i terapije kroz zaposlenje 15 njegovateljica", rekao je među ostalim gradonačelnik Bandić te istaknuo kako je riječ o projektu koji će imat višestruke koristi za žene, njihove obitelji, a onda i cijelo društvo.

"Partnerstvo Grada Zagreb s udrugama, Hrvatskim forumom protiv raka dojke Europa Donna i Udrugom Nismo same, govori o tome koliko je važna i neizbježna suradnja svih dionika sustava na lokalnoj i nacionalnoj razini, na dobrobit naših sugrađana posebno vulnerabilnih skupina", rekao je gradonačelnik te najavio da će se založiti za to da ova usluga postane standard.

Predsjednica Hrvatskog foruma protiv raka dojke "Europa Donna" Vesna Ramljak rekla je kako će 15 njegovateljica dobivati plaću godinu i pol dana, a sve žene oboljele od malignih bolesti koje nemaju pomoć u obitelji živjet će malo lakše, a osigurat će im se i prijevoz na kemoterapiju, odnosno liječenje koje trebaju.

image
PROMO

Predsjednica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" Ivana Kalogjera istaknula je da kao bivša onkološka pacijentica najbolje zna koliko je ta usluga potrebna ženama oboljelima od raka. Rekla je da udruga provodi i projekt besplatnog taxi prijevoza, a kroz taj projekt i provedeno istraživanje vidjele su da je veliki broj žena sam i treba podršku i pomoć.

Kalogjera je posebno naglasila da će zahvaljujući projektu biti zaposlena i Mirjana Matošević, bivša onkološka bolesnica i korisnica besplatnog taxi prijevoza, koja je usred liječenja ostala bez posla i kao osoba starija od 50 godina nije imala šansu na tržištu rada.

Partneri na projektu su Grad Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zagreb i Centar za socijalnu skrb Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:06