BEACH BODY

ISPOVIJEST INŽENJERA ELEKTROTEHNIKE IVICE ORLOVIĆA 'Kao student sam umalo dobio čir na želucu od grozne hrane, a onda sam poželio dobiti mišićnu masu'

 

Inženjer elektrotehnike Ivica Orlović (35) u studentskim danima odlučio je trgnuti se i promijeniti navike i fizički izgled. Njegovo tijelo više nije moglo podnijeti jednoličnu, masnu i zašećerenu hranu, koja je studentski standard. Imao je teških želučanih tegoba koje su gotovo dovele do čira na želucu.

- U potpunosti sam izbacio pekarske proizvode i hranio se u 5-6 malih obroka tijekom dana. Hrana je baza, a s obzirom na to da sam htio i malo mišićne mase, počeo sam trenirati u teretani - prisjeća se Orlović.

Nije bilo lako jer se nije prije bavio sportovima pa nije bio naviknut na teže fizičke aktivnosti.

- Početak je bio jako težak. Imao sam jake upale mišića pa sam išao samo triput tjedno na trening. Danas idem šest puta tjedno po sat vremena i što sam stariji, rekao bih da pametnije treniram i svakodnevno učim.

Konopljino ulje

Ivica se dodatno educirao te postao i certificirani fitness instruktor u teretani, a danas nam je otkrio svoj plan vježbanja. Ponedjeljkom vježba prsa, utorkom leđa jer, kaže, važno je da se sljedeći dan aktivira suprotni dio tijela. Srijedom su na redu ramena, četvrtkom ruke, a petkom noge. Subotom vježba cijelo tijelo, odnosno, napominje, najčešće je to neki bodyweight trening, a nedjelja je slobodna, za odmor.

No uz vježbanje ipak je najbitnija prehrana, smatra Ivica. On ima ljetni i zimski plan prehrane. Zimi je prehrana bazirana na ugljikohidratima, kao što su riža, više voća, tjestenina i pirovo brašno.

- Ljeti je suprotno, manje ugljikohidrata i naglasak je na proteinima, dakle mesu uz bjelančevine poput zobi.

Ivica nam je otkrio i svoj mali trik koji prakticira svako jutro.

- Jutro počinjem sa šest decilitara mlake vode i žličicom konopljina ulja koje popijem natašte kako bih pripremio želudac za hranu. Nakon toga čekam pola sata do doručka. Mlaka voda je inače recept koji se 10 dana prakticira kod gastritisa. Tako sam i ja s tim počeo, samo sam dodao konopljino ulje kako bih jutro počeo sa zdravim mastima - objašnjava.

A kakav je okus?

- Ma, da se popiti. Ulje crnog kima je puno gore.

Ivica je rodom iz Vodica, a posljednje tri godine živi i radi u Zagrebu. Kaže da je na moru općenito lakše živjeti zdravo zbog polaganog tempa života. No njemu nije bilo tako jer je majka po struci slastičarka.

Impresionirao stručni tim

Kako sam učio o novom načinu života, tako je i majka. Ali nije išlo glatko, uz sve te kolače, a i ona uvijek kupi što treba i što ne treba pa su me nezdrave stvari znale dovoditi u napast samo zato što bi mi bile ispred očiju. Sada mi se čini da se pomirila s mojim načinom života. Evo baš mi je poslala, kako ih ona zove, zdrave kolače. Rade se od badema, meda i sezama i ispadnu kao keksići - dodaje Ivica.

Kao pobjednik sedmog kruga ljetnog Beach Body natječaja Jutarnjeg lista kaže da je njegova preporuka svima da upoznaju svoje tjelesne mane i nedostatke, pokušaju ih popraviti vježbanjem te planiranjem prehrane jer čarobnog lijeka nema.

Ivičinom transformacijom oduševljen je i naš stručni tim, fitness treneri Dora Vajdić i Marko Matijević te predavač s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Marin Dadić, koji ga je pohvalio.

- Ovog tjedna odabrali smo Ivicu koji je dao primjer kako se pravilnom prehranom i postupnim ulaskom u trening postižu odlični rezultati. Ivica je naglasio kako se time počeo baviti prije svega radi zdravlja, ali njegov novi izgled i sam zarazan osjećaj koji ima nakon treninga potaknuli su ga da se dalje educira i postane trener. Također, Ivica je pokazao da je jako bitno uvoditi sitne promjene, kako u prehranu, tako i u trening, kako bi se postigli najbolji rezultati - kaže Dora.

Imate li beach body? Odlučit će stručni tim Jutarnjeg. Prijavite se!

Volite vježbati i totalno ste FIT? Otkrijte svoju formulu za uspjeh i osvojite vrijedne nagrade. Pošaljite fotografiju cijele figure, odjenite zaštitni znak ljeta - kupaći kostim i podijelite svoju formulu za idealni Beach Body. Svoje podatke, fotografije i kratke opise šaljite na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Nagradni fond vredniji je od 2000 kuna, a najbolje priče i fotografije objavit ćemo u Jutarnjem listu i na portalu Jutarnji.hr. Darujemo opremu za vježbanje Champion iz Sport Visiona, dijagnostiku lokomotornog sustava tvrtke Biotrening, paket suplemenata Nutrimedica te Niveinu kozmetičku košaricu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:20