BEACH BODY

'IZGLED MI POMAŽE U ŽIVOTU, ALI LJEPOTA MI NIJE GLAVNI CILJ, NEGO ZDRAVLJE' Ispovijest Splićanina (23) koji se već 13 godina bori s 'tihim ubojicom'

 

Svakodnevna borba s “tihim ubojicom”, neobičan sport i jednostavna prehrana simpatičnog 23-godišnjaka Ivana Protića ovog su nas tjedna oduševili jednako kao i njegova isklesana figura koja ističe sve moguće bicepse, tricepse, kvadricepse... pa bi Ivan moglo poslužiti kao ogledni primjerak studentima anatomije.

Markantni Splićanin odnio je titulu pobjednika šestog kruga ljetnog Beach Body natječaja Jutarnjeg lista, no nije mu to prva titula. Prije dvije godine proglašen je najboljim muškim modelom Dalmacije, a zatim je prošle godine postao i Best Model Of Croatia 2016. Sada stvara karijeru u svijetu modelinga.

Samo na žlicu

- Izgled mi pomaže u životu, ali nije mi ljepota glavni cilj, već zdravlje - rekao nam je Protić.

Kaže da otkad zna za sebe živi zdravim životom. Još kao dijete jeo je samo voće, povrće i meso. Toga se drži i danas, a isto savjetuje i drugima.

- Ne pijem alkohol, ne pušim, ne uzimam nikakvu suplementaciju niti sam ikad uzimao. Odobravam samo ono što se može pojesti žlicom - ističe.

Kontrolirana prehrana je nužna u njegovu životu jer već 13 godina boluje od dijabetesa tipa 1.

Gimnastika

- Dijabetes me fizički ograničava. Primjerice, kad duže vozim bicikl, moram i do pet puta stati provjeravati šećer. Neke vježbe ne mogu napraviti, ali ne odustajem zbog toga - rekao je Protić koji se već više od četiri godine bavi street workoutom, relativno novim načinom vježbanja koji u sebi objedinjuje elemente gimnastike s klasičnim bodyweight vježbama, a sve zajedno ukomponirano je u jedan freestyle u kojem to postaje atraktivno i puno zabavnije nego klasična gimnastika.

- Ja bih rekao da je za mene to ulična gimnastika na brdima, gdje je mir. Nas petorica smo tim smo se počeli baviti iz fore, dok još nitko u Splitu nije ni znao što je street workout. Može se reći da sam jedan od začetnika street workouta u Splitu, gdje još nije tako zaživio kao u Zagrebu - kaže Ivan.

KOMENTAR STRUČNJAKA

Naš stručni tim, fitness treneri Dora Vajdić i Marko Matijević te predavač s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Marin Dadić, slažu se da je Fabijanova atletska figura rezultat izbalansiranog režima treninga, prehrane i odmora.

- Ovotjedni pobjednik je doista mladi sportski entuzijast koji se bavi street workoutom i svakodnevno brine o svojem tijelu. Iako mu je dijagnosticiran dijabetes tipa 1, Ivan nastoji vježbati i paziti na prehranu jer je svjestan da je beach body rezultat dugotrajnog truda i rada na sebi. Također, savjetujemo da se Ivan, a i ostali koji boluju od sličnih bolesti prvo posavjetuju sa stručnjacima, trenerima i nutricionistima upravo zbog njihovih specifičnih potreba te kako bi ih se pravilno usmjerilo prema zdravom načinu života - zaključuje fitness trenerica Dora.

IMATE LI BEACH BODY? ODLUČIT ĆE STRUČNI TIM JUTARNJEG. PRIJAVITE SE!

Pošaljite fotografiju cijele figure u kostimu i podijelite svoju formulu za idealni Beach Body. Svoje podatke, fotografije i kratke opise šaljite na mail-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Nagradni fond vredniji je od 2000 kuna, a najbolje ćemo objaviti u Jutarnjem listu i na portalu Jutarnji.hr. Darujemo opremu za vježbanje Champion iz Sport Visiona, dijagnostiku lokomotornog sustava tvrtke Biotrening, paket suplemenata Nutrimedica te Niveinu košaricu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:49