KARLOVAČKI CENER

Jedna od najpopularnijih cestovnih atletskih utrka u Hrvatskoj na rasporedu je već 11. srpnja!

Karlovački cener
 Robert Fajt/Cropix
Karlovački cener od 2020. prva je i jedina cestovna utrka u Hrvatskoj sa statusom World Athletics Bronze Label

Prvi veći sportski događaj nakon epidemije koronavirusa, utrka Karlovački cener, održat će se u sklopu proslave Dana grada Karlovca 11. srpnja. Riječ je o osmom izdanju utrke, na njoj su dosad istrčana čak dva rekorda u Hrvatskoj, a elitnu utrku trči i naša profesionalna trkačica Matea Parlov Koštro.

Karlovački cener jedna je od najpopularnijih cestovnih atletskih utrka u Hrvatskoj, a trči se u povijesnom središtu Karlovca, poznatoj srednjovjekovnoj Zvijezdi. Ovogodišnje osmo izdanje Cenera umjesto 11. lipnja održat će se 11. srpnja, a planira se i Karlovačka milja 10. srpnja koja se trči u čast rođendana Karlovca duljine 1.579 metara (godina utemeljena grada). Prijave su otvorene, a dosad je prijavljeno preko 900 trkača kojima se nudi mogućnost sudjelovanja u novom terminu ili iduće godine na devetom Ceneru.

Detalji pravila, rasporeda i eventualnih limita sudjelovanja objavit će se u najkraćem roku, u skladu sa tada važećim mjerama i preporukama. Organizatori Karlovačkog cenera provest će sve potrebne aktivnosti, a detaljne preporuke i upute bit će objavljene na internetskoj adresi www.karlovac10.run.

Karlovački cener od 2020. prva je i jedina cestovna utrka u Hrvatskoj sa statusom World Athletics Bronze Label, a vrijeme Mosesa Kuronga istrčano 2019. – 28:30 – najbrže je istrčanih 10 kilometara u Hrvatskoj. Prijave za jednu od najvećih utrka u Hrvatskoj otvorene su do popunjavanja kapaciteta, a moguće su putem portala utrka.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:53