BRZI KRAJ

KAKVA JE TO SMRT KOJA NASTAJE U SEKUNDI? Artimija ikoronarne bolesti jedan su od okidača

Iznenadna smrt koja dolazi prilikom zatajenja srca naziva se tzv, smrću u sekundi.

Liječnici navode koje osobe i bolesti mogu podlijeći iznenadnom zatajenju srca. Artimija i koronarne bolesti jedan su od okidača. Osobe koje su već pretrpjele barem jedan srčani udar i osobe čiji su članovi obitelji umrli od iznenadne srčane smrti

Liječnici navode kako sve osobe koje imaju neki od problema sa srcem imaju povećan rizik od iznenadnog zatajenja srca.

Nezdrav način života još je jedan od čimbenika koji ima veliki utjecaj i povećava rizik od smrti u sekundi. Pretile osobe, osobe koje puše, konzumiraju često alkohol, imaju visok krvni tlak, šećernu bolest te povišeni kolesterol pripadaju u skupinu osoba s visokim rizikom od iznenadnog zatajenja srca.

Sport i zatajenje srca

Čak i mlade osobe, koje se bave sportom mogu podlijeći tzv, smrti u sekundi.

Često se dogodi da liječnici na vrijeme kod mladih osoba ne prepoznaju moguće znakove koji bi upućivali na probleme, no isto tako može se dogoditi da potpuno zdravo srce u tren zataji i dovede do smrti.

Simptoma i ranije pomoći nema

Ovakva smrt nastupa brzo i nažalost nema niti jednog predznaka koji bi mogao spasiti život. Brza reakcija liječnika i dolazak hitne pomoći mogu spasiti život.

Najbolja opcija je živjeti zdravije, baviti se sportom i brinuti za sebe i zdravlje svojih članova obitelji kako ono fizičko tako i ono psihičko kako bismo ih usrećili najviše što možemo, pa tako i mi sami bili sretni.

Sačuvajte i ispunite svoje srce i srce svojih najmilijih.

Jutarnji.hr ima novu rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 20:47