ZLATNI SAVJETI

VIDEO: 5 NAČINA DA SE RIJEŠITE CELULITA Borite se protiv ružnih nakupina? Rješenje postoji

1: Ne možete se nikako riješiti ružnih naslaga celulita unatoč svakodnevnom utrljavanju skupocjenih gelova, losiona i krema na svim problematičnim zonama?

Savjet: jednostavno ih prestanite koristiti, jer vam očigledno ne pomažu, a mogu vam stanje napraviti još gorim. Unatoč činjenici da postoje brojni preparati koji obećavaju da će vas zauvijek riješiti narančine kore, nema šanse da će vam one pomoći u tome ma koliko skupe bile. Celulit nije problem kože. To je promjena u strukturi kože koja se može ispraviti samo da se eliminira uzrok odumiranja mišićnih vlakana direktno ispod celulitom zahvaćenih mjesta. Stoga, zaboravite na kreme jer onenemaju bilo kakav fiziološki utjecaj na uzrok problema.

2. Rizični i skupi tretmani! Razni tretmani protiv celulita koji se nude u kozmetičkim salonima samo će smanjiti vaš bankovni račun, a neće vas osloboditi celulita. A postoje i brojne izjave korisnica koje su nakon sumnjivih tretmana zadobile ožiljke i druge čak i veće ozljede.

Savjet: Držite se podalje od njih jer su izvješća FDA (Američka agencije za hranu i lijekove) predstavila mnoge žene koje su doživotno završile s ožiljcima i težim povredama. Stoga, bolne, opasne i neugodne kozmetičke usluge od LPG endermologije do body wrappinga dokazale su se potpuno neučinkovite kad je riječ o liječenju celulita. Međutim kroz oglašavanje je dopušteno da su se te usluge fino prodale očajnim i neupućenim ženama koje su se pod svaku cijenu željele riješiti neuglednih rupica na tijelu.

3: Neprivlačan izgled narančine kore poznat kao celulit nije genetski uvjetovan i ne znači da ćete ga imati ako ga ima vaša majka. Pogotovo ako niste našli pravi način da biste ga se oslobodili. Što je još više zabrinjavajuće, velik je broj liječnika koji također vjeruje u te neistine.

Savjet: Istina, uobičajeno je vidjeti majku i kćer da obje imaju celulit, ali to jednostavno ne znači da je celulit uvjetovan genetski. To znači da jednostavno nisu našle način da podignu svoj mišićni tonus, a to će se prije svega postići zdravim životnim navikama, pravilnom prehranom i redovitom tjelovježbom.

4: Možete se riješiti celulita, bez obzira koliko godina imali i bez obzira u kojoj ste ga dobi dobili.

Savjet: Budući da je celulit problem mišićne strukture moguće ga je pobijediti jednostavnim i jedinstvenim pokretima tijela koje su usmjerene na područja zahvaćena celulitom.

Ove vrste poteza može izvoditi svaka žena, neovisno na dob ili tjelesnu kondiciju. Dakle, nema veze ako vas je celulit napao u ranim tinejdžerskim godinama - ili nakon trudnoće - ili nakon menopauze - to je još uvijek strukturni problem koji proizlazi iz mekih i nedovoljno snažnih mišića ispod kože.

5: Jedini dokazani način da se trajno riješite celulita je niz jednostavnih, a opet posebno usmjerenih pokreta donjeg dijela tijela

Ovi jedinstveni pokreti usredotočeni su na podizanje, oblikovanje i toniranje mišića.

No, nećete saznati o tom jednostavnim i sporim pokretima u teretani. Pogledajte video OVDJE .

Jutarnji.hr ima novu rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:26