ZASTRAŠUJUĆE

VIDEO: BOL U PRSIMA, GUŠENJE, STRAH OD SMRTI... Pogledajte kako zapravo izgleda napad panike

 Screenshot/YouTube

Na osnovu stvarnih iskustava napada panike, koji se obično pojavljuje kod mlađih odraslih osoba, portal Buzzfeed napravio je jedan neobičan video kako bi svima onima koji ovo iskustvo nisu nikad doživjeli, mogli shvatiti koliko je stravično.

Naime, napad panike traje oko 10 minuta, a mnogi kad ga iskuse po prvi put, jure u bolnicu misleći da će umrijeti. Iako stvar nije tako ozbiljna, simtpomi su zastrašujući. Napad panike je, naime, poseban period intenzivnog straha koji je popraćen s barem četiri od svih ovih simptoma: drhtanje, ubrzano lupanje srca, bol u prsima, znojenje, osjećaj gušenja, plitko disanje, uznemirenost, vrtoglavica, nesvjestica, mučnina, derealizacija ili depersonalizacija, strah od gubitka kontrole te straha od smrti i osjećaj umrtvljenosti ili bockanja po cijelom tijelu te navale osjećaja vrućine ili hladnoće.

U slučaju da dobijete napad panike, najbitnije je duboko disati, a savjetuje se i da legnete na pod, dignete noge i cijelom dužinom tijela, do vrata, prislonite na zid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 17:04