BRITANSKO ISTRAŽIVANJE

Žene ne žele čuti da su debele ni da im se dečko upucava drugoj

Jedna od 20 Britanki prekinula je prijateljstvo kad joj je prijateljica rekla da je debela

Jeste li iskrene sa svojim prijateljicama? Pritom mislimo na ‘brutalnu’ iskrenost u stilu: Da, debela si i trebala bi smršavjeti. Ili: Čuj, ovaj tvoj novi dečko mi se nabacivao i mislim da je totalni kreten. Ako takvo nešto do sada niste rekle svojoj prijateljici, i nemojte jer ćete je vjerojatno izgubiti, navodi novo britansko istraživanje provedeno uoči Nacionalnog dana pretilosti. Žene jednostavno ne žele da im prijateljice govore da imaju višak kilograma, a jedna od njih 20 zbog toga je prekinula prijateljstvo.

Stručnjaci savjetuju da ne upadnemo u zamku otkrivanja neugodne istine, prenosi londonski Times. Kad ste mlađi, ponosite se time da otkrivate pravu istinu - sve dok ona ne pogodi vas. Kad ste stariji, mislite da su svi dovoljno odrasli da podnesu ružnu istinu - što je još veći mit. Činjenica je da se ženska prijateljstva tijekom godina oslanjaju na iskrenost, ali samo na njezinu konstruktivnu varijaciju.

Želimo da nam se ona prenese nježno, umotana u bezbroj slojeva pažnje i ljubavi. Konstruktivna kritika, kažu stručnjaci, trebala bi glasiti ovako: Više mi se sviđa tvoja nova boja kose, bolje ti ide uz oči - umjesto: ona stara boja je bila užasna i nemoj više nikada pokušavati biti plavuša. Ako vas prijateljica direktno pita: Misliš da je moj dečko idiot? Pravilo je da uvijek slijedite pitanje i odgovorite u stilu: Pa sad, kad si to već spomenula, malo je ljigav. Uloga prijateljice je da potvrdi sumnje, a ne da ukaže na cijeli niz horora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 11:32