LIJEPA I HRABRA

Fotka njenog napaćenog lica bila je simbol borbe protiv Covida, a danas blista na crvenom tepihu

Alessia Bonari
 Instagram, Independent Photo Agency Srl/Alamy/Alamy/Profimedia
Lijepu Alessiju Bonari proglasili su osobom godine: "Hvala mojoj Italiji", napisala je poslije u znak zahvale na Instagramu

Alessia Bonari, 23-godišnja medicinska sestra iz Milana, u ožujku, kad je pandemija koronavirusa bjesomučno harala Italijom, preko noći je postala viralan hit nakon što je podijelila fotografiju sa svojega radnoga mjesta u bolnici i pokazala kako joj izgleda lice nakon višesatnog nošenja zaštitne maske.

- Bojim se odlaska na posao, bojim se, jer što ako mi maska ​​možda ne 'leži' dobro na licu ili sam se slučajno dotaknula prljavim rukavicama ili mi zaštitne naočale možda u potpunosti ne prekrivaju oči i možda je nešto od virusa prošlo...

image
Alessia Bonari
Independent Photo Agency Srl/Alamy/Alamy/Profimedia

Fizički sam umorna jer me zaštitna oprema boli, znojim se u zaštitnom odijelu i jednom obučena više ne mogu ići u kupaonicu niti piti šest sati... Ali to me neće spriječiti da radim svoj posao kao i uvijek. I dalje ću liječiti i brinuti se o svojim pacijentima, jer sam ponosna i zaljubljena u svoj posao - napisala je proljetos Alessia i postala svojevrsna ambasadorica borbe protiv covida-19.

A ovih dana ova lijepa medicinska sestra bila je i glavna zvijezda filmskog festivala u Veneciji, gdje je nagrađena u posebnoj kategoriji "osoba godine". U prekrasnoj svečanoj toaleti prošetala je crvenim tepihom i dobila gromoglasne ovacije svih prisutnih.

image
Alessia Bonari
Independent Photo Agency Srl/Alamy/Alamy/Profimedia
image
Alessia Bonari
Alberto Terenghi/venice2020/Ip/Pa Images/Profimedia
image
Alessia Bonari
Annalisa Flori/mpi/capital Pictu Annalisa Flori/mpi/Capital Pictures/Profimedia

- Hvala Veneciji na svoj pruženoj ljubavi i pažnji, ali prije svega, hvala mojoj Italiji - napisala je Bonari na Instagramu, gdje je ponosno objavila i fotografije s crvenog tepiha.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

?

Objavu dijeli Alessia Bonari (@alessiabonari_)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:50