DJEVOJČICA HEROJ

FOTO: ONA JE ISTINSKO ČUDO OD DJETETA Rođena je prerano, davali su joj minimalne šanse, srce joj je stalo na čak 22 minute, a sada slavi prvi rođendan

Lacey Sherriff
 ST GEORGE'S HOSPITAL
 

Lacey Sherriff rođena je sa samo 27 tjedana, težila je svega 635 grama, a kad je došla na svijet, i njezini roditelji, ali i liječnici, davali su joj minimalne šanse za preživljavanje. No, djevojčica se borila i izborila, zbog čega je s punim pravom prozvana čudom od djeteta, a ovih dana proslavila je veliki prvi rođendan, piše BBC.

Naime, kad je bila stara samo pet dana, malena Lacey imala je dva srčana zastoja - njezino srce nije kucalo pune 22 minute, ali liječnici iz londonske bolnice St George's Hospital danas kažu kako će njihova pacijentica imati normalan život, baš poput druge zdrave djece.

Lacey je rođena carskim rezom, a zbog nekrotičnog enterokolitisa (teškog akutnog oboljenja crijeva) morala je na operaciju tijekom koje joj je stalo srce.

- Nikad nisam vidio toliko sićušno i bolesno dijete koje se doslovce vratilo iz mrtvih i oporavlja se bez ikakvih oštećenja mozga i posljedica općenito - izjavio je dr. Thomas Breen koji je liječio djevojčicu u bolnici St George's Hospital.

Ponosni roditelji, majka Louise (39) i otac Philip (41), kažu kako su poslije rođenja kćeri proživljavali "nevjerojatan vrtlog emocija".

- Bojali smo se najgorega... Mislili smo da ćemo u isto vrijeme morati vaditi kćerin rodni i smrtni list... - prisjetila se mama Louise.

Inače, Lacey je sa samo 13 dana morala na još jednu operaciju kako bi riješila probleme koji su nastali nakon što su joj ugradili stomu, ali djevojčica je i taj zahvat odlično podnijela. Sve u svemu, u bolnici je provela čak 111 dana, a kući je napokon puštena u veljači ove godine. Najviše joj se, naravno, obradovao petogodišnji brat Alfie.

ST GEORGE'S HOSPITAL
Lacey Sherriff s roditeljima, starijim bratom i osobljem londonske bolnice St George's Hospital

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:45