DANIELA MARASOVIĆ OPARA

FOTO: TKO JE NOVA PRVA DAMA SPLITA? Samozatajna, odmjerena i besprijekornog stila. Liječnica koja skija, pliva i voli rock...

 Vojko Bašić/HANZA MEDIA / Vojko Bašić/HANZA MEDIA

O novoj prvoj dami Splita, supruzi novog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, ne zna se mnogo. Daniela Marasović Krstulović samozatajna je, i ne voli pretjerano pojavljivanje u javnosti. Daniela i Opara zajedno su već trideset godina i imaju troje djece, Anđelu, Dujma i Martu.

Vojko Bašić/HANZA MEDIA / Vojko Bašić/HANZA MEDIA

'Nakon trideset godina života s Androm, zajedničkih pothvata, podizanja obitelji i naših karijera, potpuno sigurno mogu reći kako je Andro u našim najzahtjevnijim trenucima uvijek bio spreman za iskorak umjesto za oprezno i suzdržano kalkuliranje. Zbog njegovih profesionalnih izazova u više navrata živjeli smo izvan Splita, ali smo uvijek bili suglasni u tome da se želimo vratiti u Split i baš ovdje podizati obitelj. Uvijek sam znala da njegovu privrženost obitelji dijelim s njegovom ljubavi prema Splitu.

Njemu već neko vrijeme ne da mira stagnacija našega grada. Stoga me nije iznenadila njegova odluka, pa i hrabrost da preuzme svoj dio odgovornosti i pokuša učiniti nešto. U svemu što je do sada radio i privatno i profesionalno bio je potpuno posvećen i angažiran, često je profesionalno prihvaćao izazove koji su se činili nemogućima, a ipak je uspjevao učiniti mnogo.

Upravo stoga, poznajući ga kao supruga, prijatelja, oca svoje djece, obiteljskog čovjeka, izrazitog profesionalca golemog entuzijazma i radne energije sigurna sam da će i sada uspjeti i spremna sam ga podržati do kraja."

Svoju 'poslanicu' tako je o voljenom suprugu prije izbora uputila doc.dr.sc. Daniela Marasović Krstulović, pisala je Slobodna.

Gospođa Marasović Krstulović je liječnica-internistica, subspecijalistica reumatologinja i klinička imunologinja u Kliničkom bolničkom centru Split, te docentica na Medicinskom fakultetu u Splitu. Iako je relativno mlada, ima kćerku studenticu, koja se očigledno 'uvrgla' na majku jer nije izabrala povijest umjetnosti kao otac Andro, nego medicinu.

Familija Marasović/Krstulović ima i jednu petašicu te sinčića predškolske dobi, a 'mater familias' Daniela ipak uz sve poslovne i obaveze u kući stigne plivati, skijati i rekreativno pješačiti. K tomu je ljubiteljica kazališta, a od glazbe najviše voli rock, te rado odlazi na koncerte. Ipak, najvažnija su joj djeca, i kako često ističe njihovo obrazovanje.

Vojko Bašić/HANZA MEDIA / Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 15:10