UKLJUČEN I CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB

GLADNI DJEČAČIĆ DIGAO DUBROVNIK NA NOGE Došao je sam u dućan i molio prolaznike da mu kupe kruh... Ljudi su ga tražili da mu pomognu

 Facebook

Kad se u nedjelju navečer društvenim mrežama proširila fotografija malog djeteta koje je navodno gladno i traži od prolaznika da mu kupe kruha, u jednom trgovačkom lancu u Dubrovniku, građani su burno reagirali, a mnogi su i sami krenuli u potragu za djetetom, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, dijete je fotografirala naša sugrađanka, kupila mu što je tražio, fotografiju postavila na Facebook i otišla, tako da je u komentarima nastala cijela drama oko toga što je na kraju bilo s djetetom koje se oko osam sati navečer samo zateklo u trgovačkom centru.

Neki su ga čak pošli i tražiti na širem području oko trgovačkog centra, ali ga nisu pronašli. Na kraju su policijski službenici izašli na teren, uspjeli utvrditi o kojem se djetetu radi i pronašli ga kod roditelja doma.

Kako su rekli u policiji, oni će po službenoj dužnosti o događaju obavijestiti Centar za socijalnu skrb. Njihovi djelatnici trebali bi izvidjeti u kakvim uvjetima dječak živi i je li i prije lutao bez nadzora roditelja.

Malo prije ponoći u nedjelju na društvenim je mrežama objavljeno da je dijete pronađeno i da je s roditeljima. Kako neslužbeno saznajemo, dijete živi u blizini ovog trgovačkog centra koji mu je "područje igre", ali je nejasno ostalo zašto je i koliko dugo bio bez nadzora odrasle osobe.

Građani su preko društvenih mreža ponudili i pomoć obitelji čije je dijete navodno gladno, što bi u konačnici ipak trebali utvrditi djelatnici Centra za socijalnu skrb, piše Slobodna Dalmacija.

Iz Centra za socijalnu skrb u Dubrovniku, kojemu smo poslali upit o ovom događaju, odnosno proceduri koja slijedi, nismo dobili odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:43