TKO JE SRETNI DOBITNIK?

MISTERIJ NA OTOČIĆU NA KOJEM ŽIVI 180 LJUDI Netko je preko noći postao bogatiji za pola milijuna eura, ali ne javlja se u poslovnicu lutrije

 Profimedia, Alamy
 

Na malenom irskom otočiću Bere posljednjih dana vlada neka čudna atmosfera. Jedan stanovnik otoka postao je bogatiji za pola milijuna eura nakon pogotka na lutriji, ali problem u cijeloj priči je da nitko ne zna o kome se radi. Ne samo to, nitko se nije javio u lutriju da bi podigao dobitak.

To možda i ne bi bilo toliko čudno da na tom otoku ne živi točno 180 ljudi!? Dakle, svi sve znaju, svakodnevno se viđaju, a netko je u međuvremenu postao bogat, a da to vjerojatno ni ne zna.

Kako je to moguće? Odgovor na to pitanje ne zna ni Mary Murphy, žena koji radi u poslovnici lutrije i koja je sretnom dobitniku prodala listić.

- Ovako nešto ovdje se ne pamti. Jednostavno ne vjerujem - rekla je Murphy za radio BBC-a.

- Mobitel mi ne prestaje zvoniti, sve zanima tko je sretni dobitnik.

Murphy kaže da je totalna ludnica zavladala nakon što je primila poziv iz središnjice lutrije i kad su je obavijestili da je jedan od dobitnika s otoka Berea.

- Istina, prodala sam par listića ljudima koji ne žive na otoku, ali vjerujem da je dobitnik s Berea. Tko? Nemam pojma, samo znam da nisam ja!

Djelatnica pošte poslije je objasnila čak i da zna tko je sretni dobitnik, da bi ime morala zadržati za sebe.

- Ne smijem, ne dopuštaju mi. Odluka je na dobitniku jackpota, ne na meni. Ako želi izaći u javnost, neka izađe.

Sada se postavlja logično pitanje - kako zatajiti ovako nešto na otočiću sa 180 žitelja?

- Nemam pojma, zvuči nemoguće... Samo znam da ću ja ostati tiho.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:01