KAKVA GREŠKA

NAKON 22 GODINE DOZNALA DA ODGAJA TUĐE DIJETE Slučajno otkrila da joj je beba zamijenjena u rodilištu: 'Cijela sam se tresla kad sam saznala'

Doris i Evelin Grunwald
 Facebook

Mlada Austrijanka sasvim je slučajno otkrila da su je u bolnici nakon rođenja zamijenili s drugom bebom i dali krivoj obitelji, za što je sad primila više tisuća eura odštete.

Doris Grunwald rođena je 31. listopada 1990., a 22 godine kasnije za rutinske kontrole krvi otkrila je da biološki uopće nije vezana uz ljude koje je smatrala roditeljima. Kako piše britanski Sun, sud je danas presudio da se greška dogodila u roku od 20 sati nakon rođenja i prvog susreta s majkom koja se oporavljala od carskog reza u bolnici u Grazu.

Rekavši da se radi o ‘strašnom nemaru’ sud je dodijelio odštetu od 30.000 eura Doris i istu svotu njezinoj ne-biološkoj majci Evelin, a dio je dobio i ‘otac’ Josef.

Doris je prošle godine za austrijske medije komentirala: ‘Cijelo tijelo mi se počelo tresti kad sam saznala, osjećala sam se kao da mi je nestalo tlo pod nogama.’ Njezina mama Evelin je dodala: ‘Naravno da je to bio ogroman šok za moju kćer i mene, ali otpočetka smo znale da nas ništa ne može razdvojiti, da ćemo zauvijek ostati majka i kćer. To dijete je najbolja stvar koja mi se dogodila u životu.’

22-godišnjakinja još uvijek ne zna tko su joj biološki roditelji unatoč tome što je pokrenula veliku potragu na društvenim mrežama. Za pretpostaviti je da druga obitelj također živi u neznanju. Besplatan DNK test privukao je 200 žena koje su se predstavile kao moguće majke, no rezultata još nema.

I Evelin traži svoju biološku kćer: ‘Tad se sveukupno 15 beba rodilo prerano na tom odjelu, od toga je bilo nekoliko blizanaca. Tako da ih samo nekolicina može doći u obzir. Bolnica nam je odbila dati popis imena zbog zaštite obiteljskog života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:57