KAD JAGANJCI POSKUPE

Nedjeljni u gastroinspekciji: ‘Već lani sam po janjetu gubio 100 kuna, pečem samo zbog atmosfere‘

Restoran Vila Velebita u općini Korenica

 Robert Fajt/Cropix/Cropix
‘Cijena jest opaka, ali ne isplati mi se drugačije‘, kaže ugostitelj Dejan, dok drugi ističu da su se navike ljudi promijenile

Ima devet glava na jednom vratu od tri metra, rebara deset metara, plećke naprijed i otraga, znači dva plus dva jednako isto 10, pa da toliko bude paprčnjaka, a buta nijednoga. Kad sjednu u kakav bistro uz prometnu cestu, pa konobara glasom punim strepnje i očima ispunjenima nadom pitaju ima li janjetine s ražnja, ono bi trebalo izgledati točno ovako da bi se namirila njihova želja za najdražim komadima i treba biti skinuto samo dvije minute ranije.

- Evo skinuo ga, nema dvi minute - odgovorit će iskreno meštar naborana rosna čela, raširenih ruku i prstiju masnih od posla.

Nema se dalje što na priči gubiti vrijeme, lako predajete sudbinu u ruke čovjeku koji vas dosad nikada nije razočarao. Zna se da po glavi gosta ide pola kile - za start. Iz kuhinje se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:32