ODLUKA O KRAJU

NJEGOVA POSLJEDNJA ŽELJA BILA JE - UMRIJETI Nekoć uspješan talijanski DJ nakon stravične nesreće podvrgnuo se eutanaziji u Švicarskoj

Talijan Fabiano Antoniani živio je život punim plućima. Bio je vrlo tražen i popularan DJ, vozio je motocikl, plesao i putovao, nerijetko u društvu svoje zaručnice Valerie.

Njihovu sreću, ali i njegov život, prekinula je kobna pogreška kad je 2014. godine uslijed vožnje automobilom posegnuo za mobitelom koji mu je ispao iz ruke. Izgubio je nadzor nad vozilom i doživio stravičnu nesreću koja je od mladog, sretnog i perspektivnog čovjeka učinila biće koje je posljednjih mjeseci molilo za smrt. Naime, posljedice nesreće bile su stravične - Fabiano je oslijepio i postao tetraplegičar, potpuno ovisan o drugima i neprekidnoj medicinskoj skrbi, ali zdravog razuma koji mu nije dopuštao da 'živi u kavezu', kako je nazivao ono što je od njegovog života ostalo.

Godinama je od talijanske vlade tražio dozvolu da okonča svoj život. Zalagao se da se zakon promjeni i da eutanazija u njegovoj državi postane legalna, a taj je prijedlog 11 puta razmatran u talijanskom parlamentu, nailazeći na oštru opoziciju crkve.

Konačno, u ponedjeljak je, samo nekoliko dana nakon svog 40. rođendana, u specijaliziranoj klinici u Švicarskoj u prisustvu majke, zaručnice i nekoliko prijatelja, podvrgnut eutanaziji - prenosi Daily Mail.

- Konačno sam stigao u Švicarsku, ali svojom snagom, a ne uz pomoć države - bio je jedan od posljednjih komentara mladog Talijana, nedugo nakon što je objavio potresni video u kojem još jednom apelira na talijanske vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:22