BOGATAŠ SA STARIM KOMBIJEM

OSVOJIO VIŠE OD 900 MILIJUNA KUNA I NASTAVIO RADITI, ALI BESPLATNO! Građevinar više ne naplaćuje poslove: 'Stvarno je sjajan tip, poštenjačina'

Steve i Lenka Thomson
 Andrew Matthews / PA Images / Profimedia
 

Britanski građevinar prošli je mjesec postao jedan od deset dobitnika najvećeg iznosa lutrije u povijesti te države kad je osvojio 105 milijuna funti (više od 900 milijuna kuna). No, 42-godišnji Steve Thomson odlučio je da neće potpuno promijeniti život, otputovati na Bahame i prepustiti se užicima kraj nekog bazena s koktelom u ruci, već se nakon oporavka od šoka vratio na posao.

Njegova je priča dospjela u medije jer je Thomson odlučio da, zbog goleme zarade koja mu je pala s neba, ne naplaćuje svoj rad. Tako je prije koji dan odbio susjedi naplatiti radove koje joj je radio na kući da ‘joj ostane novac za Božić’.

I to nije prvi put. Otac troje djece odbio je naplatiti radove svim klijentima koje je imao nakon što se vratio poslu koji je radio prije neočekivanog dobitka. Jedan od njih, kojem je podignuo zimski vrt, rekao je za britanske medije:

- Ništa mi nije naplatio. To pokazuje da je stvarno sjajan tip, poštenjačina. Nismo ga ništa pitali o dobitku jer smo pretpostavili da mu je pun kufer pričanja o tome. Mislim da je jako lijepo što i dalje želi raditi jer se tako čovjek lakše nosi s pritiscima što učiniti s tolikim novcem. Još uvijek koristi svoj stari kombi za posao.

Self-employed builder Steve Thomson, 42, and his wife Lenka Thomson, 41, from Selsey, West Sussex, celebrate their £105 million EuroMillions win at the Hilton Avisford Park, Walberton, West Sussex., Image: 484937516, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Andrew Matthews / PA Images / Profimedia
Andrew Matthews / PA Images / Profimedia
Steve i Lenka Thomson

Prošli su ga tjedan novinari uhvatili dok je s poslovnim partnerom Neilom Peetom razvažao razne kutije iako je sad težak milijune funti. Jedan lokalac je također nahvalio Thomsona rekavši:

- Steve je dobitnik mega jackpota, ali prije svega je građevinar. Mogao bi biti na nekoj plaži i pijuckati šampanjac, ali umjesto toga on još uvijek radi kao i mi ostali.

Još u studenom, nakon primitka nagrade, Thomson je rekao:

- Sve dogovorene poslove dovršio bih do Božića da se ovo nije dogodilo! Kad me prođe šok, morat ću nastaviti raditi nešto, nisam tip koji može sjediti prekriženih ruku. Moj poslovni partner jako dobro zna da ću biti ovdje ako mu treba bilo kakva pomoć.

Priznao je ipak da će u jednom trenutku prestati raditi i da bi sa suprugom Lenkom i djecom volio imati veću kuću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 14:30