SREĆA U NESREĆI

POŽAR RAZOTKRIO TUŽNU SUDBINU, I POKRENUO JOŠ JEDAN VAL DOBROTE Baka Zorka iz Žrnovnice sada će napokon uživati u blagodatima struje i vode

 HRT
 

Tužna priča 89-godišnje Zorke Biljak, koja je izronila za vrijeme ovotjednih katastrofalnih požara u Splitu ipak će imati sretan završetak. Kako smo pisali, HRT je objavio priču o starici koja živi podno kamenoloma u Žrnovnici u staroj Lavčevićevoj baraki bez struje i vode, a nakon toga su se javili brojni ljudi dobre volje koji su joj poželjeli pomoći.

U rješavanju njenih problema angažirali su se svi: od Splitsko-dalmatinske županije, preko Grada Splita i Općine Podstrana, do Centra za socijalnu skrb i Splitsko-makarske nadbiskupije. Baka Zorka nije željela ići u umirovljenički dom, nego ostati što bliže adresi na kojoj je sama samcata provela posljednjih deset godina, a jedina želja bila joj je da napokon uživa u blagodatima struje i vode i eventualno vlastitoj maloj kuhinji. Pa je to, javlja N1, i dobila.

"U neposrednoj blizini pronašli smo objekt u puno boljem stanju: to formalno jest baraka, ali je višestruko veća i pristojnija, potpuno opremljena infrastrukturom. Da, ima i struju i vodu, i kuhinju i toalet i spavaonicu", kazao je splitski dožupan Luka Brčić.

Riječ je o smještaju koji je u vlasništvu Nadbiskupije, a u njemu je do prošle godine živjela žena koja je na tada preselila u dom umirovljenika. Nadbiskupija je dala suglasnost za useljenje, dokumenti su pribavljeni u roku od nekoliko sati i već u petak počelo je preseljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:24