TEŠKO BOLESTAN JACOB

TUŽNA SUDBINA 9-GODIŠNJAKA, DOKTORI KAŽU DA MU NIJE OSTALO PUNO VREMENA Vjerojatno neće dočekati Božić, zato mu sada svi uljepšavaju zadnje dane

Jacob Thompson s prvom čestitkom
 Facebook
 

Devetogodišnji Jacob Thompson iz Portlanda u američkoj državi Maine boluje od neuroblastoma, rijetkog zloćudnog tumora s izrazito lošim prognozama koji pogađa djecu mlađu od pet godina. Nažalost, obitelj je početkom prošlog mjeseca primila najgore vijesti - njihov sin vjerojatno neće doživjeti Božić.

Jacobu su neuroblastom dijagnosticirali prije nekoliko godina, no unatoč svim naporima i lijekovima tijelo ne dobiva bitku. Zato je njegova majka Michelle Thompson Simard objavila na stranici GoFundMe da je Jacob primljen u bolnicu posljednji put:

‘Njegovom ocu Rogeru i meni liječnici su rekli da provodimo s Jacobom što više vremena možemo te da se počnemo pripremati za njegov odlazak. Možemo očekivati da će Jacob preminuti tijekom ovog mjeseca.’

Zato su obitelj i prijatelji željeli osigurati Jacobu radost Božića i ove godine pa su mu sobu u bolnici ukrasili božićnim drvcem, zamolili preuranjeni posjet Djeda Mraza i zamolili nepoznate ljude da mu pošalju što više božićnih čestitki, piše Washington Post.

‘Jacob obožava Božić. Svaki dan koji mu uspijemo uljepšati za njega je nova pobjeda’, kaže Jacobov otac Roger Guay.

Majka je pokrenula stranicu na Facebooku gdje objavljuje čestitke koje primi Jacob i gdje se ima priliku zahvaliti. ‘Jacob obožava blagdane. Htjeli smo mu ostvariti božićne želje i pokazati da postoje divni i dobri ljudi diljem svijeta’, rekla je.

Jacobu poštom ne stižu samo razglednice, nego i igračke, a posebno mu je iznenađenje stiglo od glumca Roba Lowea koji mu je snimio video čestitku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:00